Pentru mulți tineri, căsătoria e un subiect tabu, alții demult au renunțat la ideea oficializării relației, iar de nunți de argint și aur, nici să mai pomenim. Avem printre noi, însă, exemple frumoase de cupluri, care au adunat împreună 50 de ani de viață familială, cu bune și rele, cu griji și bucurii. Astăzi, copii și nepoții le organizează jubileul nunții, ca pe o adevărată nuntă. Vorbim despre o familie frumoasă din Pănășești, raionul Strășeni – Olga și Mihai Gonța, care au sărbătorit recent 50 de ani de căsnicie. El agronom, ea casnică, mătușa Olga și moș Mihai, mai bine zis, tinerii însurăței au trei copii, cinci nepoți și un strănepot, au ridicat trei case și le-a fost dat să treacă prin multe și grele încercări, însă pe toate le-au primit și trecut împreună.

La sărbătoarea organizată într-un local de pe malul unui lac, mirii au purtat straie alese, iar mireasa a avut și buchetul tradițional, dar și voalul alb. Au beneficiat de o sărbătoare pe cinste, o nuntă adevărată cu tradiții și obiceiuri, cu vedete autohtone (le-a cântat și moderat evenimentul Mariana Mihăilă) și invitații care le-au fost alături. Întrebat care este secretul unei căsnicii perfecte, mirele a spus: “să ai multă răbdare”.

Precum e firesc, la finalul nunții, mireasa a aruncat buchetul, doar că deja viitoarei mirese ajunsă tot la nunta de aur. Au rupt din colacul mirilor și au făcut poze cu nepoții. Aceștia le-au urat buneilor să ajungă până la nunta de diamant.

Distribuie articolul: