Compania americană ”Microchip Technology Inc” a anunțat despre producerea unui nou anticoncepțional, reprezentând un microcip cu dimensiunile 20х20х7 m, care se poate activa și dezactiva la distanță, cu ajutorul unei telecomenzi, informează Medical News Today.

Se pare că ideea produsului revoluționar a fost sugerată de Bill Gates acum doi ani, iar secretul tehnologiei este că, odată ajuns în corpul femeii, eliberează zilnic, o cantitate mică de substanță denumită Levonorgestrel, care se conține în produsele contraceptive.

Levonorgestrelul din microcip este reținut în interiorul acestuia cu ajutorul unei membrane din titan și platină, lipite ermetic și care se desprinde la prima apariție a impulsului electric, trimis de telecomandă. Anume această operație a fost cel mai greu de programat, spun savanții.

Potrivit producătorilor, rezerva de astfel de substanță, în interiorul dispozitivului, este prevăzută pentru 16 ani.

Se pare că microcipul este prevăzut pentru a fi introdus ca implant sub piele, în regiunea coapselor, burții sau brațului și nu necesită a fi eliminat din organism înainte de expirarea termenului de valabilitate.

Medicii nu asigură pe nimeni, însă, referitor la efectele adverse ale implantului.

Amintim că anticoncepționalele tradiționale orale au fost inventate în anii ’60 ai secolului trecut și au reprezentat o adevărată revoluție în domeniul medicinei reproductive.

Potrivit Universității Columbia, contraceptivele orale influențează negativ asupra oaselor scheletului, dar și asupra pielii femeii. Cercetătorii columbieni mai afirmă că o utilizare îndelungată a acestor preparate sporește riscul apariției cancerului mamar, hepatic și a îngrășării nemotivate.

Foto: news.nationalpost.commhealthspot.com, www.medicalnewstoday.com,  animalnewyork.com

Distribuie articolul: