91 de tineri care au absolvit instituţiile de tip internat au primit o nouă şansă la educaţie. Ei sunt finaliştii proiectului Fundaţiei Orange Moldova „Burse pentru tinerii din instituţiile de tip internat ”, ediţia 2014. Astfel, pe parcursul anului academic curent ei se vor bucura de susţinere financiară, pentru a reuşi să-şi continue studiile la colegii, licee profesionale sau şcoli de meserii.  

orangeVictoria Musteaţă, Secretar al Fundaţiei Orange Moldova: „Domeniul educaţiei reprezintă o prioritate în activitatea Fundaţiei Orange. Peste 50% din proiectele implementate de FOM în acest an, au susţinut şi dezvoltat această sferă. „Burse pentru tinerii din şcolile internat” este un proiect solicitat de absolvenţii acestor instituţii. Suntem la a 4-a ediţie. In total am oferit 341 de burse. Obiectivul nostru este de a facilita accesul tinerilor dezavantajaţi la studii de specialitate, pentru ca a le asigura un viitor la ei acasă şi ai ajuta să se integreze mai uşor în societate.”

Fiecare aspirant la o bursă a trebuit să depună la concurs un dosar cu:

– documente confirmative privind statutul social al aplicatului şi al familiei sale;
– un eseu de motivare;
– certificat academic ce prezintă situaţia pentru ultimii 3 ani compleţi de studii, cu indicarea notei medii pentru fiecare an şi notei medii generale pentru toţi 3 ani;
– copia buletinului de identitate;
– declaraţia de veridicitate a informaţiei prin care să confirme autenticitatea actelor anexate la dosar.

beneficiarAngela Muşet, Director al CIU, implementator proiect: „Finaliştii au fost selectaţi printr-un concurs riguros de către o comisie de experţi independenţi. Din componenţa acesteia au făcut parte reprezentanţi ai Ministerului Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Educaţiei, Centrului de Informaţii Universitare şi ai Fundaţiei Orange Moldova”.
Bursele sunt alocate pentru acoperirea necesităţilor curente ale tinerilor, ce ţin de efectuarea studiilor (cazare, masa, procurare cărţi si instrumente necesare pentru orele practice s.a.). Acestea sunt prevăzute pentru o perioada de 10 luni, cu posibilitatea reaplicării, în bază de concurs, pentru anul următor de studii.

Astfel, 46 dintre bursierii sunt în premieră beneficiari ai proiectului. Alţi, 45 de finalişti au fost bursieri ai Fundaţiei si in anii precedenţi de studii.

„Burse pentru tinerii din instituţiile de tip internat” se desfăşoară pentru al patrulea an consecutiv cu suportul financiar integral al Fundaţiei Orange, în parteneriat cu Ministerul Protecţiei Sociale şi a Ministerului Educaţiei. Proiectul este implementat de Centrul de Informaţii Universitare.

bursierbeneficiar

Lista finaliştilor proiectului „Burse pentru tineri din instituţii de tip internat”, ediţia 2014 – 2015 o puteți vedea AICI.

P