Comisia pentru gospodăria locativ-comunală, energetică, servicii tehnice, transport, comunicații și ecologie a Consiliului municipal Chișinău s-a reunit astăzi într-o ședință extraordinară. Subiectul de pe ordinea de zi a vizat aprobarea adreselor pentru amenajarea a 113 de terenuri de joacă pentru copii în mai multe sectoare din Capitală. Într-un final, adresele au fost aprobate, pe fondul unor acuzații de caracter politic. Un reprezentant al societății civile a părăsit ședința.

Decizia privind viitoarea amenajare a terenurilor de joacă a venit ca un răspuns la cererile semnate de mai mulți părinți și locuitori ai Capitalei, a raportat consilierul PSRM, Petru Burduja.

Banii pentru acest proiect urmează a fi alocați din bugetul municipal, conform anexei nr. 4, „cheltuieli cu destinație specială”, a declarat membrul Comisiei, Alexandr Comarov.

Totodată, un reprezentant al asociației obștești „S.O.S. Minor” care nu s-a prezentat, a declarat că, de fapt, ar fi vorba de o acțiune cu caracter populist a socialiștilor. Potrivit acestuia, persoanele afiliate PSRM ar fi discutat cu oameni din mai multe sectoare ale Capitalei și le-ar fi promis amenajarea acestor terenuri de joacă în schimbul unui vot pro-PSRM la viitoarele alegeri.

Petru Burduja a negat în mod categoric aceste acuzații, spunând că „PSRM nu a făcut niciodată politică” în Consiliul Municipal. Reprezentantul „S.O.S. Minor” a părăsit ședința.

După amenajarea terenurilor pentru copii, urmează instalarea mai multor terenuri pentru work-out și fitness, au informat sursele din cadrul Comisiei pentru gospodăria locativ-comunală, menționează AGORA.

Ședința extraordinară de astăzi a Comisiei pentru gospodăria locativ-comunală, energetică, servicii tehnice, transport, comunicații și ecologie a Consiliului municipal Chișinău poate fi vizionată aici.

Precizăm că 300 de curți din Capitală vor fi reînnoite în prima parte a acestui an. Cel puțin asta promite președintele fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, care a propus acest lucru în cadrul Consiliului Municipal Chișinău. Potrivit lui Ceban, într-o treime de curți vor fi amenajate terenuri de joacă, încă 100 vor avea complexe sportive, iar încă 70-100 vor fi amenajate și reparate.