Ne-am obișnuit să vorbim despre viață și despre trenduri vestimentare, pe când cel mai comun fenomen al oamenilor este însăși moartea. Din dorința de a vorbi deschis despre ceea ce ne așteaptă la sfârșitul vieții, doi fotojurnaliști originari din Singapore au lansat deja de ani buni un proiect foto dedicat ținutelor vestimentare pe care diferiți oameni din țara lor și le doresc pentru ziua înmormântării. Terifiant și curajos în același timp!

Acești soți au ales să fie înmormântați în costume regești, pentru a fi percepuți ca niște actori.

Femeia din imaginile de mai jos s-a stins în 2001, la vârsta de 46 de ani, din cauza cancerului. S-a alăturat acestui proect foto pentru a putea vorbi deschis despre moarte. Înainte să moară,a ales să fie înmormântată în această rochie chinezească:

Într-o rochie cu sclipici și ținând în mâini niște globuri strălucitoare – așa a preferat să fie înmormântată această singaporeză. „Discoballul este un simbol al iubirii și tinereții mele. Petrecerea nu se încheie niciodată”, mărturisește ea.

„Goliciunea este adevărul suprem al oamenilor”, consideră acest bărbat, care a ales să fie înmormântat fără haine.

„Vreau să fiu înmormântată în mare. Atunci, mă voi transforma în Sirenă”, mărturisește singaporeza din imagine. Și-a pregătit și o coadă de peștoaică pentru acest ritual.

Unii bărbați iubesc într-atât de mult fotbalul, încât vor să fie duși pe ultimul drum în costum de suporter. „Am cumpărat acest tricou din Anfield și vreau ca acolo să fie înmormântate resturile de la încinerarea mea. Din acest oraș se trage FC Liverpool”, spune singaporezul.

Scafandrii își doresc să moară îmbrăcați ca în timpul misiunilor de serviciu. „La adâncime, domină liniștea, de aceea aș dori să-mi trăiesc veșnicia acolo”, spune acest bărbat:

Acest costum de înmormântare vi se pare nostim? Nu și dacă veți afla că bărbatul din imagine și-a dedicat viața pentru îmbunătățirea condițiilor sanitare din Singapore.

După ce a muncit o viață în calitate de salvator, această femeie ar vrea să fie înmormântată în uniforma de serviciu. „Acest costum arată cine sunt eu, ce fac și de ce fac acest lucru”, mărturisește singaporeza.

„Vreau ca moartea mea să treacă în veselie. S-ar putea să pot înveseli pe cineva din Rai sau din Iad”, spune acest tânăr, care vrea să fie condus pe ultimul drum în costum de clovn.

„Băiatul din imaginea de mai jos este membru al trupei „In Each Hand A Cutlass”, iar ținuta sa scenică și chitara electrică îl vor însoți și la înmormântare. „Mă voi distra din plin atunci când mă voi ridica la cer. Voi fi beat ca un punk fără adăpost”, spune tânărul participant la proiect.

Foto: Lim Wui Liang, Kevin Lim/The Straits Times

Distribuie articolul: