Persoanele și organizații care s-au implicat activ în dezvoltarea și consolidarea sectorului turistic au fost premiați la Gala Turismului 2018. Evenimentul emblematic pentru industria turismului, ajuns la ediția a III-a, a avut loc în data de 23 martie, în prezența mai multor oficiali de rang înalt și reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în RM.


Conceptul de Gală a Turismului își propune să identifice punctele forte ale sectorului turistic din Republica Moldova și să le promoveze nu doar la nivel internațional, printre turiștii și investitorii de peste hotare, dar și la nivel local. Obiectivul organizatorilor este ca fiecare cetățean să cunoască cel puțin 10 atracții turistice ale Moldovei, pe care să le recomande străinilor care vor vizita țara noastră. Pe termen lung, Gala Turismului urmează să se transforme într-o platformă care să promoveze inițiativele și reformele sustenabile din industria turismului din Republica Moldova.

Astfel, 400 de participanți au luptat pentru titlul de „cel mai bun”, în 20 de categorii: de la „Top 10 agenții de turism”, „Top 10 destinații turistice” sau „Top 10 unități de cazare” până la „Top 10 bucate tradiționale”, „Top 10 vinuri moldovenești” sau „Top 10 restaurante locale recomandate străinilor”. Voturile publicului, exprimate pe pagina www.galaturismului.md, au format 30% din rezultatul final, decizia juriului – 40%, iar cea a grupului de experți – alte 30%.

Vezi aici primii trei câștigători din fiecare categorie, care au acumulat cel mai mare punctaj.

 

Gala Turismului 2018 a fost organizată de Federația de Promovare a Turismului din Republica Moldova, în colaborare cu Asociația Națională pentru Turism Receptor (ANTRIM) și Asociația Patronală a Industriei Turismului, cu susținerea Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei și a organizaței de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO).

Sursa: Agora.md