V-ați gândit vreodată că ajungând în Cardrona, Noua Zeelandă, veți fi în situația să admirați un gard lung și „împodobit” cu mii de articole de lenjerie feminină, mai concret - sutiene? Nu este o legendă, în sudul acestei țări chiar există un gard pe care turiștii atârnă sutiene ce provin din toate colțurile lumii!

Există, în Noua Zeelandă, o zonă provincială, denumită Cardrona Bra Fence (Gardul din Sutiene) și un exemplu perfect al faptului că flashmoburile dedicate renunțării la sutiene reprezintă o luptă zadarnică.

foto: whenonearth.net

foto: whenonearth.net

În 1999, la una dintre fermele din Cardrona, au apărut de nicăieri câteva sutiene. Acest „fenomen” a impresionat atât de mult prea locală, încât peste o lună, cantitatea acestor articole a crescut până la 60 de bucăți. Fenomenul care lua amploare a fost surprins din nou de către jurnaliști. Presa neozeelandeză continua să mediatizeze popularitatea acestui gard, iar în scurt timp, și turiștii au început să aducă în Cardrona sutiene de colecție. Într-un an, cantitatea articolelor de lenjerie intimă găsite pe celebrul gard a ajuns la 200 de bucăți.

foto: flickr.com

foto: flickr.com

Oamenii religioși din Noua Zeelandă au recurs la un gest nu tocmai pe placul turiștilor: colectau și aruncau la gunoi sutienele atârnate de gard, însă aceasta nu i-a oprit pe cei care au lansat flashmob-ul. Turiștii au început să vină în continuare și chiar să expedieze prin poștă articole noi de lenjerie intimă.

foto: pamatravel.wordpress.com

foto: pamatravel.wordpress.com

În 2006, pe gardul din Cardrona atârnau deja peste 800 de sutiene din întreaga lume, iar autoritățile au decis, în sfârșit, să se implice pentru a opri acest fenomen. Atribuind acest gard drumului statului, legiuitorii neozeelandezi au scos toate sutienele atârnate de gard, catalogând expoziția ca fiind una amorală și periculoasă pentru viața șoferilor. Răspunsul nu a întârziat să apară.

O lună mai târziu, într-o localitate învecinată, a fost „înființat” un gard similar acestuia, care a bătut deja recordul de sutiene, adunând peste 2000 de articole. Multe dintre sutiene poartă și autografele celor care le-au adus aici.

foto: en.wikipedia.org

foto: en.wikipedia.org

Astăzi, Cardrona Bra Fence se numește Bradrona, de dragul unei campanii inițiate de Breast Cancer Foundation și dedicate colectării de fonduri pentru tratarea cancerului la sân.

foto: stuff.co.nz

foto: stuff.co.nz

Distribuie articolul: