Astăzi a fost deschisă expoziția Brazilor de Crăciun la Muzeul Național de Arte, unde studenții care au expus lucrările sale vor lupta pentru titlul de „Cel mai frumos Brad de Crăciun”.

Studenții reprezintă 2 instituții din Republica Moldova: Academia de Teatru, Muzică şi Arte Plastice şi Universitatea Tehnică din Moldova.

Expoziția va dura doar o săptămână, iar pe data de 20 decembrie în cadrul Balului Brazilor de Crăciun, cele mai frumoase lucrări vor fi licitate și va fi desemnat căștigătorul premiului „Cel mai frumos Brad de Căciun”. 

Nata Albot, organizatorul acestui eveniment, a declarat ca a decis să transforme evenimentul din acest an, dintr-o seară de licitație ca până acum, într-o expoziție și apoi o seară: „De ce? Pentru că ne-am dorit foarte mult ca și locuitorii capitalei să simtă atmosfera sărbatorilor de iarnă prin intermediul acestei expoziții și nu în ultimul rând să le ofere viitorilor artiști ceea ce ei merită. Pentru un artist este importantă recunoașterea!” a mai adăugat organizatoarea la conferința organizată pentru susținerea acestui eveniment.

Reprezentantul Academiei de Teatru, Muzică și Arte, instituție care a participat și anul trecut la acest eveniment, a spus că banii colectați în urma licitației au fost un ajutor colosal pentru instituție: „Suntem recunoscători în primul rând Natei Albot, pentru că am fost foarte bucuroși de acest cadou.”

Pe lângă licitația tradițională din seara de 20 decembrie în care va fi ales bradul câștigător, vizitatorii expoziției vor avea posibilitatea să voteze, în baza biletului de intrare, pentru bradul preferat din expoziţie, iar lucrarea care va acumula mai multe voturi va primi titlul de „Ales de public”.

Aici puteți vedea câteva din cele 50 de exponate prezentate la Muzeul Național de Arte.

pentruea.md

pentruea.md

pentruea.md

pentruea.md

 

Distribuie articolul: