Perioada în care Moșul cel blând și bun împarte cadouri la cei mai cuminți copilași a venit, iar micuții sunt nerăbdători să primească daruri chiar din mâna bătrânului cu plete dalbe. Excepție nu au făcut nici picii grupei nr. 12 de la Grădinița „Floricica” din Chișinău, cei care au organizat o serbare pe cinste dedicată chiar lui Moș Crăciun. Deghizați în spiriduși, Crăciunițe și Crăciunei, ghidușii au intrat pentru câteva clipe în feeria sărbătorilor de iarnă și, cu zâmbetul pe buze au creat o atmosferă de poveste.


img_6008

S-au costumat în cele mai frumoase hăinuțe, au învățat cele mai semnificative poezii și au cântat cu tot sufletul. Iată rezumatul sărbătorii de Crăciun cu care ne-a delectat echipa de copii de la grădinița „Floricica”. Și pentru ca toate să iasă ca la carte, educatorii au depus toată străduința:

„De sărbători magia ne inundă casele, sufletele cu căldură, lumină, multe daruri! Primii fulgi de nea, săniuţa, patinele, bradul, cadourile, emoţii puternice… toate provoacă o apropiere sufletească de inocenţa, naivitatea celor mici în contact cu anotimpul alb. Odată cu trecerea anilor acest sentiment îşi pierde din însemnătate, iar noi devenim din ce în ce mai dornici de a-l regăsi în puritatea copiilor. Anul acesta am încercat să improvizăm Atelierul lui Moș Crăciun, unde, spiridușii, roluri jucate cu multă măiestrie de copiii noștri, au confecționat jucării, au ambalat dulciuri, au cusut hăinițe pentru păpuși, au pregătit daruri pentru copiii care îl așteaptă cu mare fast pe Moșul cel mai bun – Moș Crăciun. Apariția lui le-a adus satisfacție nemărginită și strigăte de bucurie. Au cântat, au dansat și au recitat poezii special învățate pentru el”, a declarat pentru Ea.md, Aurelia Covalschi, educatoare și organizatoarea evenimentului.

„Mi-e dor să fiu copil, să cred în vise, să știu că totul e posibil. Să râd mai mult, să râd cu poftă, zgomotos. Să nu îmi pese de părerea oamenilor. Mi-e dor să nu țin cont de trecerea timpului, să mă bucur de fiecare moment și să nu mai fiu grăbită. Obișnuiam să ne întrecem cu ceilalți copii la alergat. Acum, alergăm singuri spre nicăieri… Mi-e atât de dor să fiu copil”, a menționat educatoarea Angela Mihailova pentru Ea.md.

La final, fiecare micuț a avut un mesaj pentru scumpul și dragul lor Moș, pentru ca la anul care vine să nu uite de ei și să le calce pragul atât timp cât în priviri vor avea acel licăr de strălucire, seninătate și sinceritate, iar în inimă – puritatea gingașă de copil:

„Te rog să aduci câte un sac de bunătate pentru oamenii răi și câte un sac de sănătate fiecărui om bolnav. Pentru mine nu știu ce să-ți cer, mai ales că știu că ochii dumitale bătrâni și obosiți de lumina crudă a zăpezilor, cu care te lupți an de an ca să ne aduci tuturor bucurie, se pot înșela din cauza furtunilor, de ceața argintie. Ți-aș cere pace și liniște sufletească, dar știu că sunt atâția oameni zbuciumați și atâția copii bătrâni înainte de vreme, care au nevoie de asta încât nu îndrăznesc să le vreau pentru mine. De aceea, dacă nu m-ai uitat și dacă tu crezi că încă mai merit un cadou, fă doar ca lacrima să-mi fie limpede, iar ochii, ochii mei, te rog mai fă-i măcar o dată să străluciască așa cum străluceau când ne-am întâlnit prima oară. Apoi, dacă vrei adu-mi te rog un brad fermecat pe care să-l împodobesc cu vise în care visele nu se pierd, iar lacrimile prizoniere fără glas nu mai strălucesc, dar nu mai dor. Un brad pe care să așez îmbrățișări fără sfârșit. Da, asta vreau! Te aștept fie că vii sau nu!”.

img_6390

Foto: Lena Tiunova