Săgețile verzi, care indică direcția „înainte”, i-a pus în încurcătură pe mulți șoferi. Acestea sunt menite să fluidizeze traficul, la fel ca cele care permit virarea la dreapta și stânga, inclusiv la culoarea roșie a semaforului. Desigur, rămâne valabilă condiția că șoferul auto trebuie să se asigure înainte de a acționa și să le ofere trecere participanților la trafic ce au prioritate înainte de a-și continua deplasarea la culoarea roșie a semaforului.

Acest indicator a fost admis prin modificările la Regulamentul Circulației Rutiere, intrate în vigoare la 30.06.2017, scrie lifehack.md. Articolul 20, subpunctul 9, spune:

„La intersecția formată dintr-un drum continuu în îmbinare cu un drum din stînga, atunci cînd din dreapta semnalului roșu al semaforului instalat pe partea opusă drumului alăturat este amplasat panoul adițional 6.23.6 cu o săgeată de culoare verde pe fundal negru, cu vîrful înainte, după oprirea vehiculului la semnalul roșu, respectînd măsurile de precauţie, este permisă deplasarea în direcția săgeții.”

Asemenea săgeți vor fi instalate în 26 de intersecții din Chișinău.