De mică s-a văzut tâlcuitoare a stelelor și tot de atunci era foarte interesată de „tot” ce se află dincolo de nori. Astăzi, astrologul Cristina Oxentii ne va spune despre compatibilitatea dintre zodii, cum stă RM la capitolul „finanțe”, dar totodată ne va da și o prognoză succintă a fiecărui semn zodiacal, pentru anul 2015. Te-am intrigat? Vezi ce îți prezic astrele și ție!

De unde vine pasiunea pentru stele?

Încă în copilărie am fost curioasă să aflu ce se ascunde dincolo de nori. Când eram la grădiniță, deseori priveam către cer, la imaginile pe care la creează norii, cum soarele răsare, apare ori dispare după nori, de ce iarna e rece dacă soarele e mai aproape de pământ și vara invers și cum ne influențează pe noi oamenii aceste fenomene ale naturii. În școală eram curioasă să aflu cât mai multe despre legile naturii, fizică și geofizică, geografie (coordonatele geografice, distanța dintre două orașe, despre cele 9 planete), elementele din geometrie și desenul liniar, aritmetica, dar și astronomia per ansamblu. Toate acestea la un loc alcătuiesc astrologia. Nu poți face astrologie dacă nu cunoști despre sistemul solar, cum se fac calcule matematice și cum se alcătuește o hartă natală pe hârtie, ori pe vremuri astrologii lucrau cu rigla și creionul. Chiar dacă, în prezent, avem programe speciale care calculează rapid și îți consruiește orice hartă în doar cîteva minute, trebuie să cunoști cum se face acest lucru fără tehnologie, apoi să interpretezi astrograma creată. În adolescență am avut ocazia să particip la niște seminare astrologice, ca mai apoi să fac studii superioare în domeniul astrologiei.

Cât timp îi ia unui om să devină un astrolog bun?
Un astrolog bun se naște. În alte țări, un student poate face studii avansate în domeniul astrologiei numai dacă în harta natală sunt aspecte clare care dovedesc potențialul acestuia în domeniul dat. E o adevărată măiestrie să discuți cu oamenii și să le expliciți pe înțelesul lor, tot ceea ce se întâmplâ în viața lor. Având cunoștințe profunde în astrologie, trebuie să posezi și darul de a fi un bun pedagog – psiholog, atunci când profesezi această meserie. Mai simplu, un tip sangvinic percepe altfel informația decât unul flegmatic, motiv pentru care trebuie să găsești modalitatea corectă pentru ai explica persoanei anumite aspecte la hărții individuale. Aici trebuie să fii atent să nu jignești persoana, tipul melancolic e mult mai sensibil la o anumită informație, decât cel coleric. Ca în oricare alt domeniu, pot fi mulți pasionați de astrologie, curioși, cu studii, dar nu toți îl pot profesa ori eu cunosc multe exemple în acest sens. Nu e de ajuns să ai studii în medicină ca să fii un doctor bun ori să fii pictor dacă nu ai harul dat. Trebuie să te naști cu anumite abilități pentru a profesa cu dăruire.

Foto: Arhivă pesonală

Ce ați putea să ne spuneți despre anul curent? „Capra de lemn” e favorabilă sau nu?

Anul 2015 se află sub patronajul marelui benefic Jupiter, ceea ce oferă lărgirea orizontului, expansiune, scopuri, posibilități și încercarea de a soluționa anumite probleme, cu final fericit. Acest an ne aduce atât lucruri bune, cât și ușor încordate pe anumite planuri. Partea bună a lucrurilor ține de faptul că în martie curent, a plecat cuadratura lui Pluto cu Uranus, ultimul aspect încordat din cele 7 începute în 2009. Anume din acel an, am asistat la evenimente neașteptate, răsturnări de situație, proteste de anvergură nu doar în țara noastră, dar în toată lumea. Situațiile de criză pleacă ușor, dar o calmare a spiritelor, după o tulburare atît de mare va fi doar în câțiva ani. În Republica Moldova situația se va ameliora simțitor prin 2017-2018, ce va coincide cu următoarele alegeri parlamentare.
Anul acesta este marcat de tranzitarea lui Jupiter din leu în fecioară și de Saturn care își schimbă semnul din săgetător în scorpion, apoi invers. Astfel, se vor introduce noi metode de impozitare, de creditate, pot ieși la iveală scandaluri de corupție și delapidări de fonduri, așa cum se întâmplă în țara vecină, România. Se vor introduce sancțiuni la nivel de state, pentru nerespectarea unor acorduri, cu implicarea organizațiilor internaționale.
În noul an, se va pune accent pe calitatea studiilor și calificarea profesorilor, pe îmbunătățirea condiiților de muncă, vor fi susținuți persoanele profesioniste în domeniul lor.
Să nu uităm că Saturn intră în casa banilor în Republicii Moldova, ceea ce va afecta semnificativ bugetul țării, dar și faptul că vor veni mai puțini bani din străinătate. La fel, organizațiile internaționale vor oferi mai puține credite. Este puțin probabil ca leul să se întărească, iar situația cursului valutar va continua să fie instabilă.

Care este cea mai favorizată zodie a acestui an? De ce?

Trebuie de menționat faptul că favoriții zodiacului pentru 2015, mai exact până în august, sunt leii, care îl au pe Jupiter alături și îi susțin în tot ceea ce fac. De aici, prin triunghiul de foc: berbecii și săgetătorii, primesc și ei, indirect, un ajutor de la această planetă. Din 11 august 2015, vor beneficia de energia marelui benefic Jupiter, cei născuți sub semnul fecioarei, indirect, vor primi susținere taurii și capricornii.

Relațiile interpersonale dintre oameni sunt influențate de zodii sau este un mit

E adevărat, conform teoriei, cei care fac parte din semnele de apă, îi vor înțelege mai greu pe cei din aer ori foc, etc. Dar asta e o informație de ansamblu, strict despre zodii, nicidecum ceva personalizat. E greșit să zici că dacă doi oameni fac parte din zodii incompatibile, ei nu se vor înțelege categoric, decât dacă le faci astrograma ambilor. Zodia în care s-a născut arată de fapt unde se află soarele acelui om în momentul nașterii sale, dar să nu uităm de poziția celorlalte planete în harta natală și interacțiunea dintre ele. Uite atunci poți spune cu certitudine la ce capitol doi oameni se înțeleg, indiferent că e vorba despre șef – subaltern, ori părinte – copil, iubiți, etc. E o adevărată măiestrie să le explici unor părinți despre comportamentul copilului său și ce ar trebui să facă ca să se înțeleagă reciproc.

Cum se împacă biserica și astrologia în prezent? Considerați că fiind astrolog faceți un păcat în fața lui Dumnezeu sau nu?

Nu am cunoscut niciun astrolog care să fie ateu, ba din contra sunt oameni foarte credincioși. Deseori grupuri de astrologi, yoghini, oameni simpli se organizează împreună și merg la diverse pelerinaje pe la mănăstiri ori biserici. La fel, există un cod deontologic al astrologului, în care se specifică clar cât de importantă este legătura cu Dumnezeu, cum trebuie utilizată această știință, pentru a te înțelege mai bine pe tine, viața, oamenii din jur și ai ajuta pe alții să se înțeleagă mai bine. Atîta timp cît o faci dezinteresat și cu bun simț, nu văd vreo problemă. E o știință care există de mii de ani, dar s-a dezvoltat în timp, odată cu descoperirea treptată a planetelor. Inițial, se lucra cu luna și soarele, se alegeau date pentru semănat, strânsul roadei, etc. Se știe că fenomenul de lună nouă are loc atunci când cele două luminarii, luna și soarele își unesc energiile, atunci când ele împart același grad zodiacal. E interesant de urmărit cum influențează aceste fenomene condițiile meteo de pe pământ.

Foto: Arhivă personală

Personal, cât de des apelați la prezicerile astrelor? 

Cu toții am urmărit eclipsa totală de Soare din 20 martie, fenomenul de Super Lună, eveniment care a coincis cu echinocțiul de primăvară și tranzitarea Soarelui prin berbec. În Franța mulți oameni au urmărit cu sufletul la gură cel mai mare flux de ape, Mareea secolului, ca rezultat al evenimentelor astronomice de mai sus. Cât de mult ne influențează satelitul pământului, Luna în toate fazele sale, că e în creștere, descreștere, lună nouă ori plină. Mulți medici își planifică operațiile în funcție de poziția lunii, cunosc polițiști care au o statistică referitor la numărul crimelor în funcție de starea lunii. De ce să nu credem că planetele din sistemul solar ar avea vreo influență asupra comportamenului uman? De ce să nu vedem importanța Soarelui în viața noastră, cât de binedispuși suntem în sezonul cald, când avem parte de zile mai lungi și putem profita de mai multe raze solare? În Africa, oamenii se închină Soarelui, pe care îl consideră Dumnezeu, în literuatura română există Zeul Soarelui, iar astrologia există de mii de ani, nu am inventat-o eu. Această știință m-a ajutat enorm în tot ceea ce fac și mă bucur când pot să ajut pe cineva.

Câte persoane au apelat la dvs. să-și facă o astrogramă?

Nu știu numărul persoanelor pe care le-am consultat. Dar știu că baza clienților mei este destul de mare, uneori trebuie să caut în arhivă minute bune, pentru a da de o persoană. Clineții mei vin strict prin recomandare, din unul în altul.

Prognoza zodiacală pentru 2015, astrolog – Cristina Oxentii

BERBEC
Se activizează viața socială, veți participa la diverse petreceri, ieșiri mondene, apar posibilități noi de realizare, aventuri amoroase, pot apărea copii și succese la cei mici. În a doua jumătate a anului, vă veți concentra pe lucru, proiecte noi și pe îmbunătățirea situației existente.

TAUR
Are loc îmbunătățirea condițiilor de trai, se lărgește familia. Poate avea loc apariția cuiva în familie ori vă gândiți serios la copii. Aveți răbdare în relația cu partenerii.

GEMENI
Se lărgește cercul de prieteni, pot apărea în viața voastră oameni noi cu statut înalt. Nu este exclus să faceți cursuri de calificare, studii aprofundate, multe drumuri. Vă puteti hotărî să urcați la volan, iar spre sfârșitul anului puteți schimba locul de trai.

RAC
Situația financiară e destul de îmbucurătoare, puteți avea câștiguri suplimentare și să vă cumpărați ceea ce vă doreați de mult timp. Veți socializa mai mult, veți fi tentat să faceți studii, să călătoriți, mai ales spre sfârșitul anului.

LEU
Este favoritul zodiacului în prima parte a anului și aveți posibilități enorme întru realizarea obiectivelor propuse. Din toamnă vă puteți aștepta la creșterea veniturilor, să cumpărați cele necesare pentru familie, casă și să investiți în copii.

FECIOARĂ
Faceți totalurile și trageți concluzii pentru că din august începeți o nouă etapă în viața. Veți simți mai multă încredere în forțele proprii, apar noi perspective, oferte, idei, proiecte. Posibilitățile vin pe tavă, nu trebuie decât să întindeți mâna. Totodată, s-ar putea să fiți nevoit să faceți reparație în casă și ordine în treburile casnice.

Foto:travelsandliving.com

BALANȚĂ
Poate vă decideți să vă implicați într-o activitate de grup, de interese, fie de partid. Să fiți activ în ieșirile mondene, să participați în viața socială, etc. În august, va apărea senzația de oboseală și veți dori să faceți o pauză de la activități. Vei simți necesitatea să stați o perioadă în umbră, pentru a urmări evoluția lucrurilor din culise. Nu este exclus să vă hotărâți cu privire la o călătorie îndepărtată.

SCORPION
Aveți parte de creștere profesională, vă schimbați postul ori jobul pe ceva mai bun. Dar asta nu înseamnă că salariul va fi mai mare ori veți avea mai multe cheltuieli și veți avea senzația că nu vă ajung bani. Starea de oboseală poate deveni cronică dacă nu vă faceți un regim normal de somn. Planificați din timp, unde veți merge în vacanță.

SĂGETĂTOR
Aveți un program prea încărcat. Nu vă luați prea multe responsabilități pe umeri, decât numai dacă veți face față situației. Succese mari la locul de muncă. Apare dorința de a călători, poate chiar să faceți un tur în străinătate în partea a doua a anului.

CAPRICORN
Puteți avea susținere din partea unor sponsori, însă prietenii s-ar putea rări. Având în vedere că patronul dvs, Saturn va fi retrograd în săgetător, apoi își va relua mersul direct prin scorpion, aveți grijă că s-ar putea să scăpați ceva din vedere și să fiți nevoit să faceți corectări din mers. Vă ajută disciplina și răbdarea. Din toamnă e bine pentru studii ori călătorii.

VĂRSĂTOR
Se așteaptă evenimente frumoase pe plan personal. Avansare profesională, căsătorie de success ori partenerul de viață se bucură de popularitate. Odată cu perindarea ofertelor profesionale vin și banii.

PEȘTI
În acest an va fi cam dificil să vă angajați, fie din lipsă de experință, ori din lipsă de cunoștințe necesare pentru job-ul ales. Din acest motiv, informați-vă din timp, acumulați informații, mergeți la masterclass-uri, la cursuri de recalificare. Dacă în prima parte a anului veți fi ușor stresați, spre sfârșitul anului viața perosnală va căpăta culori și e posibil să adie un vânt de romantism.

Distribuie articolul: