Te-ai plictisit de rutina zilnică? Vrei ceva nou, interactiv și distractiv? Atunci avem soluția perfectă! Îți prezentăm cele mai interesante evenimente, la care poți merge pe final de săptămână. Fie că o faci alături de prieteni, familie sau chiar de unul singur, noi îți dorim un weekend mi-nu-nat!

Evenimente culturale

1.DoReDoS at Backstage Music Hall

Sâmbătă, 30 septembrie, Backstage Music Hall va bucura oaspeții săi cu o prestație exclusivă. Vin sa vă încânte câștigătorii concursului Novaya Volna 2017, trupa DoReDoS! Adresa: bd. Moscova 17/3.

cultura 1

2.Spectacolul „Casa Zoikăi”

Cu ocazia Reuniunii Teatrelor Naționale, desfășurat în perioada 20 septembrie – 1 octombrie, toți iubitorii artei teatrale, sunt invitați la ultimul spectacol dedicat acestui eveniment, „Casa Zoikăi”, după Mihail Bulgakov, care va avea loc duminică la Teatrul Național „Mihai Eminescu.

cultura 2

3.Spectacolul „Nunta”

După o vacanță reconfortantă, Teatrul Național Satiricus „I.L. Caragiale” își deschide din nou ușile pentru fidelii săi spectatori. Duminică, 30 septembrie, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze o comedie, „Nunta” de Anton P. Cehov, spectacol cu care a fost deschisă stagiunea precedentă.

cultura 3

4.Monospectacolul „Ultima noapte la Madrid”

Vineri, 29 septembrie, iubitori de teatru sunt așteptați să descopere viaţa interioară a ultimii soţii a lui Pablo Picasso în monospectacol „Ultima noapte la Madrid”. Pe parcursul a 90 de minute spectatorii vor putea urmări, un spectacol viu şi plin de un amalgam de emoţii, de la tristeţe la bucurie, în interpretarea actriței Ala Mensicov, maestru în arte.

cultura 4

5.Eugen Doga – 80 I Concert aniversar

Un mega concert aniversare, dedicat marelui compozitor Eugen Doga va avea loc dumincă, 1 octombrie, la Teatrul Verde din Chișinău, începand cu ora 17:00. Evenimentul va aduce pe scenă artişti remarcabili, care vor conferi o splendoare aparte concertului. Biletele pot fi cumpărate pe iticket.md

cultura 5

6.Nocturna Bibliotecilor 2017 „Bucuria lecturii se recâștigă la bibliotecă”

Biblioteca Națională își deschide ușile pentru vizitatorii de toate vârstele, oferindu-le un program complex, inedit in cadrul ediției Nocturnei Bibliotecilor. Pentru cei care doresc să petreacă timpul într-o atmosferă agreabilă vor fi organizate o suită de activități, vizite ghidate în sălile bibliotecii, numeroase expoziții de carte veche și rară și de patrimoniu din colecția Bibliotecii Naționale, alte surprize. Publicul iubitor de carte și lectură va putea beneficia pe toată durata evenimentului de serviciile oferite de specialiști la principala bibliotecă a țării. Vizitatorii sunt așteptați vineri, 29 septembrie, cu începere de la orele 16.00. Intrarea este liberă.

cultura 6

Evenimente sportive

1.Civic Fest 2017

Cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional „Civic Fest: „Moldova pentru cetățeni” va avea loc la Chişinău, în zilele de 29-30 septembrie 2017. Festivalul va cuprinde un program vast, divers şi captivant, cu traininguri şi sesiuni, târguri şi ateliere, flash-mob-uri şi prestaţii artistice. Adresa: 29 septembrie: str. Tighina 49/3, orele 09.00 – 18.00, 30 septembrie: str. Arborilor 21, orele 10.00 – 19.00.

sport 1

2.International Chișinău Marathon 2017

Cel de-al 3-lea Maraton Internațional Chișinău va avea loc duminică, 1 octombrie, pe străzile principale ale capitalei Moldovei. În cadrul Maratonului de la Chișinău vor avea loc curse pe distanțe de: 42 km, 21 km, 10 km, 5 km și 1,5 km. În 2016 Maratonul Internațional Chișinău a adunat peste 15 000 de persoane din 50 de țări ale lumii, dintre care 2300 au concurat la probele de 10, 21 și 42 km.

sport 2

3.Air Show KIV 2017

Sâmbătă, 30 septembrie, Aeroportul Internațional Chișinău vă invită la un Show Aviatic inedit cu participarea renumitelor echipe de pilotaj, demonstrații și acrobații aeriene spectaculoase și o expoziție a tehnicii aeronautice. În premieră pentru Republica Moldova – trucuri excepționale de la incomparabilii acrobați Dunking Devils. Evenimentul va culmina cu un concert incendiar cu Zdob și Zdub, Dara și Sunstroke Project. Începerea la ora 10:00. Intrarea este liberă.

sport 3

4.Olympic ECOFest 2017

OLYMPIC EcoFest va avea loc în Parcul Valea Morilor, locul îndrăgit de odihnă al chișinăuenilor. Prin intermediul acestui eveniment, se invită toți doritorii să participe la diverse activități și să manifeste preocupările și atașamentul lor pentru un mediu curat și sănătos. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 septembrie, ora 10:00.

sport 4

Evenimente gastronomice

1.IarmarEco – ediția V

Toamna aceasta strângem roada la IarmarEco – Iarmarocul Oportunităților Ecologice și al Antreprenoriatului Social! Pe 30 septembrie – 1 octombrie va avea loc a V-a ediție IarmarEco – un iarmaroc socio-cultural cu totul și cu totul special. Timp de două zile aici se întâlnesc principalii promotori ai unui mod de viață activ și sănătos din Moldova – care vor împărtăși cu toți cunoștințele lor – fie în cadrul atelierelor, fie de la tejghea, în cadrul discuțiilor personale. Vedeți aici mai multe detalii. Adresa: str. A. Mateevici 109/1.

gastro 1

2.Festivalul vinurilor tinere și a turismului rural Tulburel 2017

Din 29 septembrie până la 1 octombrie, la Centrul Internaţional de Expoziţii MOLDEXPO S.A. va avea loc Festivalul vinurilor tinere și a turismului rural Tulburel 2017. În cadrul festivalului, locuitorii capitalei vor avea ocazia să se alinte cu bucate tradiționale moldovenești, să joace o horă pe cinste și, desigur, să savureze primul vin al acestei toamne, tulburelul. În toate zilele Festivalului pe Teritoriul Moldexpo vor evolua fanfare, tarafuri, ansambluri de muzică şi dansuri populare care vor crea o atmosferă inedita de sărbătoare. Intrarea este liberă.

gastro 2

Foto: Facebook.com