Au și bărbații sărbătoarea lor – este ziua de 19 noiembrie, când celebrăm Ziua Internațională a Bărbaților. Deși mai este consemnată, în unele țări și pe 12 martie, bărbații din întreaga lume își pot sărbători aportul în societate, drepturile, sănătatea și fericirea anume astăzi!

Ziua Internațională a Bărbaților este un moment perfect pentru mulți oameni să reflecteze asupra contribuțiilor, sacrificiilor și progreselor făcute de sexul puternic în societate. Un astfel de progres înseamnă conlucrarea bărbaților cu femeile pentru a face progrese educaționale, economice, sociale și tehnologice în societate. Pe 19 noiembrie trebuie, o dată în plus, să dicutăm despre:

  • Sănătatea Bărbaților
  • Importanța egalității de gen
  • Îmbunătățirea relațiilor de gen în toate societățile
  • Rolul pozitiv al modelului masculin pentru generațiile mai tinere
  • Rolurile bărbaților din comunitate, familie, relații și în creșterea copiilor

Men, simbol oficial

De asemenea, Ziua Internațională a Bărbaților, interferează cu “Movember” – un eveniment de caritate la nivel mondial care are loc în luna noiembrie în fiecare an și care strânge fonduri, încearcând să sensibilizeze cu privire la sănătatea bărbaților, una dintre temele-cheie promovate de ONU la nivel mondial. Sărbătoarea interferează și cu Ziua universală a copiilor sărbătorită la 20 noiembrie și formează o celebrare de 48 de ore în primul rând a bărbaților, apoi respectiv, a copiilor cu o recunoaștere a relațiilor dintre generații.

Distribuie articolul: