Familiile păstrează societățile împreună, iar relațiile dintre generații extind această moștenire în decursul timpului. Ziua Internațională a Familiilor din acest an este o ocazie de a celebra conexiunea dintre toți membrii constelației care creează o familie, se menționează în mesajul Secretarului General al ONU cu acestă ocazie. Deși tot mai des celula societății este afectată de tendințele sociale și economice – ne putem consolida familiile pentru un viitor frumos. Ne naştem într-o familie, iar visul cel mare este să ne întemeiem şi noi una. Poate şi mai frumoasă, poate perfectă – o familie în care să crească sănătos generaţiile ce vin mai departe. E adevărat că provocări sunt multe: şomajul, dorinţa de independență, lipsa de îngrijire accesibilă și de calitate a copiilor, salariile mici, pensiile și îngrijirea neadecvată pentru persoanele în vârsta, etc. Însă toate fac sprijinul familiei mai important ca oricând – toate pentru a reuși în obiectivul nostru de creștere a speranței de viață, specifică Secretarul general al ONU. În întreaga lume, membrii familiei joacă rolul lor. Ei merită sprijinul politicienilor și factorilor de decizie, instituțiilor publice și întreprinderilor private.

Revista PentruEa recunoaște necesitatea de consolidare a politicilor de promovare a solidarității între generații și de sprijin a programelor și inițiativelor intergeneraționale şi susţine aceste idei prin politica sa editorială. Oportunitățile pentru persoanele de toate vârstele revitalizează comunități întregi, ele există zilnic. Cel mai important e ca acestea să nu fie provocări.

Publicaţia noastră încurajează femeile să dezvolte şi mărească familia, iar pe bărbaţi să o ocrotească şi iubească. PentruEa felicită cu acestă ocazie toate familiie din ţară, dorindu-le prosperitate, înţelegere şi armonie, lucruri indispensabile unei vieţi mai sănătoase pentru toți.

Echipa PentruEa 

Distribuie articolul: