Ziua Națională a Culturii este marcată astăzi în Republica Moldova, în semn de omagiu al poetului Mihai Eminescu, care s-a născut pe 15 ianuarie. Totodată, Ministerul Culturii a anunțat astăzi, în cadrul unei Conferințe de presă realizările ministerului pentru anul 2013 și prioritățile în activitatea instituției pentru anul 2014.

La bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică, au loc depuneri de flori și un recitaluri de poezie. O seară Eminescu va avea loc diseară la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău. De asemenea, la Teatrul ”Luceafărul” va fi prezentată piesa ”Luceafărul”.

 Mihai Eminescu flori

Un concert dedicat Zilei Naționale a Culturii va avea loc, joi, 16 ianuarie, la Filarmonica Națională. Vor evolua elevi ai Liceului de Arte ”M. Berezovschi din Chișinău și ai Școlii de Muzică din Râbnița. Vineri, 17 ianuarie, va avea loc un concert la Sala cu Orgă cu această ocazie. Vor evolua Ilian Gârneț, Livia Știrbu-Socolov, Cristian Florea.

Inițiativa privind instituirea Zilei Naționale a Culturii la 15 ianuarie în Republica Moldova a fost votată în Parlamentul de la Chișinău, în aprilie 2012. Amintim ca la aceeași dată este marcată Ziua Culturii Naţionale și în România.

Sursa: RadioChișinău 

Foto: Eugen Luchianiuc