Eram sigură că fapta se referea la ceva dureros PENTRU EA. M-a intrigat atât de mult încât l-am urmărit. Am făcut zece paşi şi un gând. Un gând cu care l-am salutat. El era de culoarea eşarfei femeii din dreapta lui. Avea faţa roşie…
Mi-am schiţat mai multe cazuri care ar putea aduce o astfel de stare pe faţa lui. Eram conştientă că nu a economisit nici o zi din viaţă pentru fericirea femeii de alături. Eram conştientă că motivul era unul sincer, parfumat de batista cu care îşi ştergea el ochii.

Astăzi am văzut cum plânge un bărbat adevărat… Sincer şi in mai multe volume. De fapt, bărbaţii alfel nici nu pot plânge, ei sunt cei mai sinceri vizitatori ai vieţii noatre. Exprimă adevăratul sentiment în lacrimi, mă refer la acele lacrimi pe care le rezervează pentru dragostea adevărata. Ei însă de atâtea ori se îndrăgostesc încât nu mai ştiu când să plângă.

Iată de ce credeam că am văzut ceva valoros. Un bărbat care ştie pe cine iubeşte. Bărbat care nu trebuie atins, fiindcă e perfect îndrăgostit de femeia de alături. Bărbat care nu mai aleargă ca să le reuşească pe «la» toate. Bărbat care te inspiră în fiecare dimineaţă, nu doar sâmbata, când se face că nu înţelege că e dimineaţa cea sfânta, în care vrei să fii ţinută de mână. Bărbat care aduce flori de toate culorile, nu doar roşii, fiindcă sunt la jumătate de preţ spre sfârşitul zilei de vineri.

Un bărbat plin de inteligenţă şi rafinament, îmbrăcat din sfatul unei femei, era cu ochii în lacrimi… alături de femeia cu care a adunat vârstă şi valori, devenite de mâna a doua, dupa ce a greşit. El cauta un loc în inima ei, unde ar putea să atârne nişte adevăruri despre cele întâmplate.

Femeia este demnă de admiraţie. Nu cedează explicaţiilor! DAR e prezentă în durerea lui. Îl cearta alături de inimă. Femeile, cu vârsta, ştiu cum se face asta. Ea ştie ce se întâmplă atunci când barbatul nu-şi pune centura de siguranţă. Femeie care a moştenit de la viaţă remuşcări şi amintiri în care nu doreşte sa se mai regăsească. Ea ştie de unde vin acele lacrimi şi e conştientă că unele se şterg şi cu mâna, iar altele dor o viaţă, chiar dacă au fost explicate zile întregi pâna a fi iertate.

Îmi doresc ca acele lacrimi să vina dintr-o situaţie care are soluţii. Dar lacrimile au fost inventate pentru alte litere…

Distribuie articolul: