Aspirina poate reduce riscul de cancer la gât, potrivit unui nou studiu. Aspirina este cunoscut ca un medicament care ajuta suficient pentru lecuirea sau stoparea a unei serii de boli, inclusiv artrita, boli de inima și accidente vasculare cerebrale, iar acum cercetătorii spun că poate reduce riscul de cancer esofagian. Anul trecut, 7 mii de oameni din Marea Britanie au murit de cancer esofagian, iar în 2009, peste 8 mii de persoane au fost diagnosticate cu această boală incurabilă.

Cercetătorii susțin că administrarea aspirinei poate reduce riscul de esofag Barrett (BE), o boală care afectează celulele din gât şi care este cel mai mare factor de risc cunoscut pentru cancer esofagian.

Cercetătorii însă avertizează oamenii, nu trebuie să începeţi să luaţi doze mari de aspirină pentru a preveni cancerul de gât, spunând că studiul e în deraluare. Aceștia vor să afle dacă aspirina ar trebui să fie luată în considerare în tratament.

Distribuie articolul: