Asociația „Viață fără leucemie”, a fost fondată de câteva mămici, în urma experiențelor dureroase prin care au trecut alături de copiii lor în Secția Oncohematologie a Spitalului Oncologic din Chișinău. Prin eforturi comune, acum ajută alți copii bolnavi de cancer să se trateze.

Platforma Guvern24 a găzduit campanii de colectare a donațiilor pentru echipamente medicale în secția Oncohematologie pediatrică, sau pentru medicamente costisitoare necesare copiilor – toate finalizate cu succes, datorită oamenilor cu suflet mare.
Și de această dată, Asociația „Viață fără leucemie”, a inițiat proiecte de ajutorare a trei copii bolnavi, cu părinți copleșiți de greuțăți, aflați în dificultate să adune fonduri necesare pentru tratamente îndelungate.

Să-i cunoaștem și să-i ajutăm.

Andrei are 15 ani și a fost diagnosticat cu Leucemie Limfoblastică  Acută. Este un băiat cu o inimă mare și bună. Iubește animalele, crește acasă o hulubărie și îi este foarte dor de hulubașii săi, despre care povestește cu zâmbetul pe buze și o tristețe adâncă în ochi. Familia lui Andrei este într-o situație precară; au rămas fără surse de existență; trăiesc din ceea ce au crescut în grădină și au nevoie de orice ajutor pentru a putea procura medicamente, dar și pentru a-i asigura lui Andrei alimentația echilibrată de care are nevoie acum. Orice donație contează pentru Andrei. Pentru a dona, expediați un SMS cu textul 316 la numărul scurt 1555, sau contribuiți online aici.

andrei

Liuba are doar 9 ani și a fost diagnosticată cu Limfom non Hodgkin limfoblastic tip Berkitt. Fetița vine dintr-o familie mare si prietenoasă, în care de tot sunt 4 copii. Învață foarte bine, este un copil curios și sârguincios. Vrea să se întoarcă cât mai curând acasă, la Ungheni, lângă familie și prietenii de joacă. Știe că trebuie să ia pastile și picurători și se va însănătoși.

Părinții ei fac tot ce le stă în putință să îi asigure medicamentele de care are nevoie, dar prețul lor depășește cu mult posibilitățile lor financiare. Doar un singur medicament ajunge la 4 387 lei lunar. Dacă doriți să o ajuți pe Liuba, o puteți face printr-un sms cu textul 559 la numărul scurt 1555, sau online, aici.

liuba

Nicoleta este fetița veselă și mereu zâmbitoare din Secția Oncohematologie a Spitalului Oncologic. Are 14 ani și este diagnosticată cu Leucemie Acută Promeilocitară M4. Boala a ajuns în remisie. Însă ca remisia să devină stabilă și definitivă, ea mai are nevoie de tratamente cu citostatice, în pastile extrem costisitoare. Familila Nicoletei traversează o perioadă grea: mama este și ea grav bolnavă; dar cu toate acestea, face eforturi să îngrijească de Nicoleta și frățiorul ei de doar 2 anișori. În aceste condiții, tatăl este unicul întreținător al familiei și nu reușește de unul singur să asigure financiar tratamentul Nicoletei și a mamei ei. Donați pentru Nicoleta printr-un SMS cu textul 560 la numărul scurt 1555, sau, online, aici.

nicoleta

Grație Asociației „Viață fără leucemie”, avem ocazia să-i ajutăm pe acești copii minunați și familiile lor. Este omenește să fim alături de ei, atât cât putem fiecare. Nicio donație nu este rușinos de mică sau în zadar, dimpotrivă, ea înseamnă enorm, înseamnă că lupta pentru viața micuților continuă.

*Donațiile prin sms sau apel sunt valabile, deocamdată, doar pentru abonații Moldcell. Suma unei donații prin telefon este de 24 de lei.

Vă mulțumim pentru receptivitate.

Guvern24

Distribuie articolul: