Femeia modernă are la dispoziție o mulțime de produse de îngrijire cosmetică și aranjare a părului. Cu toate acestea, se mai întâmplă ca să nu le utilizeze corect în ritualurile sale zilnice de înfrumusețare. Cosmopolitan scrie, într-un articol recent, despre cele mai incorecte practici de utilizare a produselor cosmetice pentru păr.

1. Folosești prea multă cremă hidratantă pentru îngrijirea părului. Ideal ar fi ca să aplici doar puțină substanță, pe care să o întinzi bine mai întâi pe palme și apoi să treci cu degetele prin șuvițele de păr. Excesul este inestetic și își pierde efectul.

2. Aplici substanța de protecție termică doar pe unele porțiuni ale părului înainte de uscare, îndreptare sau cârlionțare. Părul devine uscat și fragil din cauza temperaturii, de aceea este important să aplici spary-ul uniform.

3. Atunci când îți buclezi părul, aplici substanța modelatoare pe întreaga suprafață a părului. Stiliștii recomandă răsucirea pe deget a fiecărei bucle în parte. De aici vine și ideea că fiecare șuviță trebuie modelată separat.

4. Pulverizezi fixativul prea aproape de păr. Asta înseamnă că fixativul se concentrează foarte mult într-un sigur loc. Capătul tubului cu fixativ va trebui să stea la distanța de minim 12 cm, atunci când pulverizezi substanța. Asigură-te că unghiul ales îți va permite să obții strălucire și fixare uniformă. 

5. Aplici Spray-ul pentru volum la capetele firelor de păr. De fapt, se aplică de la rădăcini și până la vârfuri, pentru că părul numai așa se va hrăni și umezi suficient de mult. 

6. Aplici produsele de hair styling doar pe stratul superior a firelor de păr. Pentru un efect deplin, trebuie să împarți părul în secțiuni și să lucrezi la fiecare în parte. Fiecare secțiune se va ridica și pulveriza apoi, pentru a ajunge și la straturile inferioare. 

7. Aplici mousse-ul la rădăcinile firelor de păr. Greșit, spuma trebuie distribuită uniform, pe întreaga lungime a șuvițelor. Pentru un efect pozitiv, secționează-ți părul și aplică mousse pe fiecare dintre secțiuni, folosind și pieptenele.

8. Produsele de ridicare a firelor de păr se vor aplica, de asemenea, nu la rădăcini, ci pe întreaga lungime a părului, atunci când acesta este încă umed.

9. Aplici crema modelatoare începând de la rădăcini. Dacă vrei să eviți efectul de „păr gras”, va trebui să modelezi părul cu degetele desfăcute, începând cu straturile inferioare. Crema este mai consistentă și se întinde mult mai greu.

10. Pentru a obține efectul de „valuri” în păr, trebuie să aplici produsul fixativ înainte ca să prinzi fiecare șuviță în parte. Ar fi de dorit ca părul să fie puțin umed înainte de un astfel de ritual de ondulare. 

11. Nu utilizezi amplificatorul de strălucire. Pentru un efect cu totul deosebit, după ce îți coafezi părul, aplică unform spray-ul care sporește efectul de strălucire, calmează firele rebele și vârfurile despicate în același timp.

12. Ai o textură foarte bună a părului, dar aplici foarte multă cremă de îngrijire, care nici măcar nu este distribuită uniform! Să ne amintim de regula 1: orice exces este dăunător. S-ar putea ca părul tău nici măcar să nu aibă nevoie de acea cremă!

Foto: Cosmopolitan

Distribuie articolul: