Micul dejun - una dintre cele mai importante mese ale omului; de fapt este ca un „combustibil” care ne „alimentează energia” pe tot parcursul zilei. Poate pare straniu, dar fiecare popor are felul său de a gândi și optează pentru diferite tipuri de „mici dejunuri”. Am decis că ar fi frumos să știi și tu componența unora dintre acestea, în caz că decizi să mergi într-o vacanță, în una din țările de mai jos.

China

1

Pâine prăjită (sus), terci de orez (jos) și tăiței de orez (dreapta).

Guyana

2

Bake & saltfish – un rulou cu pește și legume foarte crocant și delicios!

Iran

3

Aluat subțire (copt) și omletă „cu-cu sabzi”

Franța

4

Cei din Franța iubesc să-și înceapă ziua cu o cafea și o tartină din pâine-baghetă!

Japonia

6

Un mic dejun tradițional japonez – orez, supă miso, alge marine. Cafea asiatică, pâine prăjită cu unt, ouă și salată de cartofi.

Polonia

13091110-R3L8T8D-650-6

Omletă cu crenvurști.

Egipt

7

 

Madamas – un fel de mâncare din fasole, năut, usturoi și lămâie.

Italia

8

Toast cu gem.

India Centrală

9

 

Dosa – prăjituri din orez sau făină de linte.

Columbia

10

Changua – supă făcută din lapte, praz și brânză.

Turcia

11

Micul dejun turcesc – brânză, măsline, fructe, gemuri, omletă.

Brazilia

12

Pão de Queijo – chifle de manioc și brânză.

Nigeria

13

Bile din fasole și supa din amidon de porumb cu lapte condensat.

Spania

14

Pâine prăjită frecată cu usturoi și unsă cu piure de roșii proaspete.

Venezuela

15

Tortilla de porumb cu diferite umpluturi – brânză, pui, șuncă și altele.

Cambogia

16

Supă cu tăiței de orez, carne și legume.

Liban

17

Turte cu cimbru, uneori cu brânză și carne tocată.

Indonezia

18

Orez cu creveți, carne de pui și cârnați.

Pakistan

19

Nihari – miel sau vită fiartă cu bucăți de creier.

Maroc

20

Turte, miere, măsline, cafea turcească și ceai de mentă.

Israel

21

Shakshūk – un fel de mâncare din ouă prăjite într-un sos de roșii, ceapă și condimente.

Marea Britanie

22

Ingrediente tradiționale: bacon, ouă, cârnați, fasole, roșii, ciuperci, budincă neagră și pâine prăjită.

Rusia

13093660-R3L8T8D-650-22

Un mic dejun delicios preparat pentru o zi de duminică –  clătite și magiun.

Republica Moldova

cafea-negra-ceai-verde-sau-cappuccino-vezi-cum-arata-un-mic-dejun-de-vedeta-ii_size14

Cafea neagră, ceai verde (sau negru), un suc proaspăt, un ou prăjit și niște ciuperci călite cu câțiva cârnăciori. La toate acestea se consumă și pâine aleasă după preferințe – albă sau neagră.

Citește și: Meniul din spitalele a 16 țări! Cum sunt hrăniți pacienții de pretutindeni (Foto)

Sursa

Distribuie articolul: