Unii interpreți se școlesc toată viața, fac mereu ore de canto și profesează în calitate de lectori la diverse instituții de învățământ din domeniu. Alții însă se limitează doar la talentul pe care îl au, la vocalizele de dimineață și la experiența acumulată pe la concerte și evenimente private. Să-i cunoaștem pe cei care, în pofida faptului că nu au făcut o facultate de muzică, se descurcă pe scenă foarte bine, au lansat piese frumoase, iar talentul lor este recunoscut nu doar la nivel național.

Corina Țepeș a absolvit Limbi Străine

Interpreta de muzică ușoară Corina Țepeș a făcut Limbi Moderne la Universitatea de Stat din Moldova. Aici, ea a studiat franceza și engleza. Artista spune că părinţii au fost cei care au insistat ca ea să înveţe la facultatea de limbi străine. Oricum, nu a renunţat nici pentru o clipă la visul din copilărie – muzica. Timp de doi ani a făcut ore de canto, tot atunci și primele înregistrări. Au urmat evoluări pe scenă, graţie mai multor concursuri și festivaluri. În 2001, Corina câștigă „simpatia publicului” la Maluri de Prut, iar la prima ediție a festivalului „Doua inimi gemene” se învrednicește de premiul I.

 

 

Katy Rain e prietenă cu fracțiile și biofizica

Tânăra artistă a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, facultatea de fizică. Nu a stat mult pe gânduri și a acceptat provocarea de a împărtăși experiența sa și altor studenți – este profesoară de Biofizică și Matematică la Universitatea de Medicină. Paralel, face și canto, lansează piese și are colaborări cu artiști de renume din România.

 

 

Alecu și Lucian, de la Paralela 47 sunt chirurgi

Alecu Mătrăgună, solistul trupei Paralela 47 are studii în medicină. Interpretul și prezentatorul TV a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu” și este specializat în chirurgie. Colegul de trupă, Lucian Rudico, basistul, este și el absolventul aceleiași instituții și, la moment, își scrie teza de doctor în medicină. Lucian intenționează să revină în clinică, însă de pe scenă nu vor pleca niciunul dintre ei. Trupa a lansat recent primul album – „Măr pe lună” și a susținut un concert de zile mari, alături de Direcția 5 din România.

     

 

Carolina Prepeliță se luptă cu cariile

De specialitate stomatolog, Carolina Prepeliță a cochetat cu muzica încă de mică. A învăţat la şcoala muzicală opt ani și a cântat în corul „Lia-Ciocârlia”, conducător V. Budilevschii. A participat la diferite concursuri muzicale. După ce a absolvit Universitatea, s-a apucat serios de muzică. A reușit să se afirme cu melodii de autor, dar și piese scrise şi compuse chiar de ea. În 2000, obține premiul mare la Gala Vedetelor de la Televiziunea Naţională cu piesa „Să ne ascundem” scrisă de Georgeta Voinovan. Acum, interpreta nu profesează stomatologia, deși a declarat că se poate întoarce oricând la ea.

 

 

Silvia Grigore este biolog

Studiile superioare au însemnat pentru Silvia Grigore împlinirea visului părinților. Interpreta a absolvit facultatea de biologie a Universității de Stat din Moldova. Muzica folk o descoperă pe băncile universității și nu o mai lasă niciodată. Prima lansare pe scenă s-a produs la Filarmonica de Stat alături de colectivul „Rapsodia”. Recent, interpreta s-a lansat și ca prezentatoare de programe muzicale la postul public de televiziune.

 

 

Cunoașteți și alți interpreți care ar putea completa această listă? Puteți să ne povestiți despre ei în comentarii.
Sursa Foto: Facebook.com