Carré d'artistes gallerie… Așa se numește galeria la care pot fi găsite potretele în acril semnate de pictorița Nicoleta Vacaru. Galeria se află chiar în centrul istoric al orașului iubirii, pe strada 29 Rue Vieille du Temple.

„Am mai avut expoziții în Franța, în 2015 și 2016, în Nantes, Ancenis și Messac, însă lucrările au fost expuse atunci în vinării și restaurante. Aveam o colaborare cu un exportator de vinuri și pictasem etichetele pentru sticle. Așadar, o expoziție într-o galerie e cu totul altceva! Când mă plimbam pe străzile Parisului la acea vreme, puteam doar să visez la o expoziție într-o galerie. Mă bucur atât de mult că visul a devenit realitate.”

cats

Expoziția la Carré d’artistes gallerie Le Marais a fost inaugurată la începutul lunii și va fi deschisă publicului până în luna ianuarie. Ulterior, va fi schimbată locația, chipurile de femeie pictate de Nicoleta vor putea fi admirate în una din cele 35 de filiale ale galeriei – astăzi o surpriză și pentru artistă.

„Încă nu știu care va fi următoarea locație, dar sunt încântată că, astăzi, lucrările pot fi găsite în inima Parisului. Mă bucur că administratorii galeriei m-au găsit pe Saatchiart și mi-au propus să colaborăm. La început, sincer vorbind, eram sceptică, deoarece nu am mai pictat într-un asemenea format, pe pânze de dimensiuni atât de mici, dar ei m-au încurajat și mi-au spus că, ulterior, voi avea la ei și expoziții în format mare. Le-am transmis 80 de lucrări și am pictat pe pânză de mărimile 13X13, 19X19, 25X25, 36X36. Nu știu ce anume au ales, dar presupun că le vor expune pe toate, prin rotație.”

page

Chipul femeii a reprezentat dintotdeauna laitmotivul creației Nicoletei. Așa am cunoscut-o: pictând femei superbe în cafea, apoi conturându-le trăsăturile după tehnica String Art. Ce mai experimentează astăzi?

„Am experimentat un pic până a apărea Ilinca în viața noastră, fetița dulce care are astăzi 2 luni. Am pictat un chip de femeie pe 13 planșe, suprafața totală ocupată de lucrare fiind de 120 cm pe 100. Cum închei proiectul cu galeria, sigur îmi mai vine vreo idee și mai fac ceva. Eu nu pot sta locului (râde)”.

IMG_20170804_141639

Nicoleta Vacaru are 30 de ani, este originară din Orhei unde a făcut școala de pictură. A studiat arhitectura la UTM și a pictat etichete speciale pentru vinurile exportate în Franța. 4 picturi efectuate în acril și cafea înfrumusețează vinul moldovenesc servit pe meleagurile lui Honore de Balzac.

Foto: diez.md

Foto: diez.md