Este un băiat puternic (la propriu), cu ambiția să fie mereu primul și cu planuri mari de viitor. Proaspătul campion european la haltere, Artiom Pipa recunoaște că gândul la Ea l-a ajutat să câștige. Cum ţi-ai început cariera de sportiv? Ce te-a determinat să alegi anume halterele?
Am început să practic halterele de la 9 ani. La început a fost o simplă curiozitate, pur și simplu îmi era interesant să văd cum e. Timp de trei săptămâni am mers la sală doar să privesc, apoi încercam să reţin fiecare mișcare pe care o făceau băieții la antrenamente. Şi, într-o zi, antrenorul mi-a propus să încerc și eu, dacă tot veneam. Spre surpinderea lui, dar și a mea m-am descurcat foarte bine. Peste un an și jumătate eram deja în lotul național, iar la 13 ani am devenit maestru în sport.

În opinia ta, care sunt cele mai importante realizări din cariera ta de sportiv?
Când am devenit campion european de juniori la Durres (Albania) în 2008. Apoi am obţinut 3 medalii de bronz la Mondialele de juniori de la Chiang Mai (Thailanda). Anul acesta am devenit campion european, am obţinut medalia de argint la stilul smuls (138 de kilograme), medalia de bronz la aruncat (168 de kilograme) şi medalia de aur pentru toate stilurile (306 kilograme), la categoria 69 de kilograme.

După ce-ai câștigat atâtea medalii, ce alte culmi îți dorești să ridici?
Îmi doresc să fiu mai mult decât un simplu sportiv sau antrenor, vreau să ajung undeva departe şi, de ce nu, să am o afacere proprie. Acum sunt student la Business şi Administrare și sper că aceste studii mă vor ajuta. Ca sportiv, aștept Olimpiada din Londra din 2012. Fac zilnic antrenamente pentru că vreau să câștig… (zâmbește) evident, primul loc.

Există în viaţa ta o Ea, care te motivează să fii cel mai bun și cel mai puternic nu doar la campionate și antrenamente, dar și în viața de zi cu zi?
Este… o cheamă Ariana. Deși ne cunoaștem de mult timp, abia acum avem o relație. Suntem de puțin timp împreună, dar gândul la ea m-a ajutat foarte mult la Campionatul European. Am recunoscut… grație ei am câștigat la Campionat!

Ce contează cel mai mult într-o relație și cum depășești o decepție în iubire?
O relaţie trebuie să se bazeze pe înțelegere şi dragoste reciprocă. Pentru mine nu contează vârsta sau banii. Cât ține de decepții … ca orice persoană am avut o dezamăgire, dar am reuşit să merg mai departe şi să nu fiu copleşit de suferinţe. Bărbații tot suferă din iubire, deși femeile nu prea cred în asta.

Unii percep sexul ca un sport. Tu, ca sportiv, în ce raport ești cu sexul?

Într-adevăr, sexul este un sport foarte bun, doar că îţi aduce mult mai multe satistfacţii. În plus, te scapă de stres şi te face să uiţi de probleme. Însă, mai este un aspect, spre deosebire de sport, sexul creează o conexiune între două persoane.

Ce asociere îți vine când te gândești la o femeie?
Poate fi un lucru banal, dar pentru mine femeia e ca o carte cu toate cele 3 componente: introducere, cuprins şi încheiere. Totuși, nu e o carte obișnuită, ci una foarte misterioasă și de care niciodată nu te plictisești. Pentru mine femeia înseamnă totul: ea este cea care are grija de casă, copii şi este cea mai bună gospodină.

Distribuie articolul: