Cu toţii avem persoane dragi pe care vrem să le facem să zâmbească de fiecare dată când se iveşte ocazia, iar cadourile devin mici detalii cu o mare însemnătate dacă ştim să le alegem din suflet şi să le dăruim în mod dezinteresat. Cu ajutorul cunoştinţelor noastre despre persoana dragă, vom reuși să facem din oferirea unui cadou, o adevărată artă. A oferi un cadou, spune Aurelia Marinescu în cartea sa «Codul bunelor maniere astăzi», nu este un gest obligatoriu, ci decizia celui care o face. Cadoul nu poate fi nici cerut, nici comandat… A şti să oferi mici daruri cu discreţie şi tact este un semn de nobleţe sufletească. Dar, modul în care dăm şi primim cadouri se învaţă.

 

Micile cadouri produc oricui o mare plăcere, iar în unele cazuri sunt în stare să încălzească legăturile dintre oameni. Cadoul ideal trebuie să-i placă întâi persoanei ce-l va primi şi apoi nouă, fiindcă şi noi ne putem bucura împreună cu ea, iar asta contează cel mai mult în relaţiile dintre oameni.

Se spune că nu este politicos să refuzăm un cadou chiar dacă acesta nu ne place, deoarece putem jigni persoana, care a depus suflet şi atenţie pentru a ne face nouă plăcere. Pentru a evita situaţiile neplăcute, este de preferat să ne gândim bine ce oferim, dar mai ales cui. Dăruim pentru a exprima ceva, dăruim pentru a spune celor dragi cât de mult îi iubim, cât de mult ne bucură că îi avem alături, mai ales în clipele grele.

Un cadou frumos nu este scump, ba din contra, el poate fi chiar şi confecţionat manual de fiecare dintre noi, important este să facem acest obiect cu dragoste faţă de persoana care urmează să-l primească. Dăruind un lucru oricât de lipsit de valoare materială, dar plin de semnificaţii, oferim de fapt o fărâmă de bunătate şi o părticică din sufletul nostru.

De asemenea, atunci când primim un cadou nu trebuie să ne gândim la cât de scump a fost, dacă e util sau drăguţ sau în cazul în care nu ne place, cui i-l putem oferi la rândul nostru. Toată bucuria constă în faptul de a primi odată cu cadoul, o părticică din sufletul celui pe care îl iubeşti, o părticică care să-ţi aducă aminte de clipele frumoase pe care le trăiţi împreună atunci când vă întâlniţi.

Deci, dacă doriţi să oferiţi cadouri cu adevărat inedite, frumoase şi valoroase în adevăratul sens al cuvântului, dăruiţi persoanelor dragi sinceritate, sfaturi prietenoase, clipe de fericire şi lucruri care să demonstreze că orice sărbătoare a lor e şi a voastră.

Distribuie articolul: