Moldova nu este printre cele mai dezvoltate țări din punct de vedere material, în schimb averea noastră sunt oamenii de creație , care reprezintă pilonii de bază în orice societate. Succesul nu se construiește neapărat prin studii superioare, ci vine mai ales prin pasiune și perseverență. Proprietara Art-salonului „molDeco”, Stela Moldovanu, a știut să se impună în societate prin curaj și dorința sinceră de a schimba, prin artă, viața fiecărui om.

Moldova nu este printre cele mai dezvoltate țări din punct de vedere material, în schimb averea noastră sunt oamenii de creație , care reprezintă pilonii de bază în orice societate. Succesul nu se construiește neapărat prin studii superioare, ci vine mai ales prin pasiune și perseverență. Proprietara Art-salonului „molDeco”, Stela Moldovanu, a știut să se impună în societate prin curaj și dorința sinceră de a schimba, prin artă, viața fiecărui om.

Stela și Sergiu Moldovanu

A absolvit facultatea de Litere, iar destinul a făcut-o să devină alături de soțul său, femeie de afaceri și creatoare de frumos, aducând pe piața autohtonă un salon european de rame. De mai bine de 10 ani, soții Sergiu și Stela Moldovanu „înrămează” cele mai frumoase cadre ale vieții. Cei doi au o afacere de succes cu ajutorul căreia promovează tradițiile și oamenii de valoare din țara noastră.

Stela Moldovanu și Monica Babuc

Totul a început de la pasiunea Stelei pentru broderie, iar negăsirea unor rame perfecte pentru lucrările sale, i-au motivat pe cei doi să pună în practică ideile și să-și înrămeze propriile lucrări, ca într-un final să deschidă un atelier prin care să împărtășească cu oamenii ceea ce făceau. În ciuda greutăților pe care le-au întâmpinat, soții Moldovanu nu au renunțat și au tins mereu spre succes: „Obstacolele sunt niște posibilități de dezvoltare: sau găsești soluții și mergi mai departe, sau renunți la prima piedică. Dacă reușești să rezolvi problemele care apar pe parcurs, poți crește, te poți afirma și deveni credibil”, afirmă Stela Moldovanu.

Stela și Sergiu Moldovanu

Cu pași mici, dar siguri, salonul molDeco a pătruns pe piața autohtonă ca un simplu salon de rame, dar munca și insistența promotorilor au avut ca rezultat un succes incontestabil: „La 10 ani de activitate molDeco, am trecut un curs teoretic de confecționare a ramelor, încununat cu un examen, pe care l-am susținut cu brio la Londra, obținând împreună cu soțul meu, titlul de Înrămători recomandați de Asociația Artelor Frumoase din Marea Britanie. Este cel mai râvnit titlul din domeniul nostru de activitate, noi fiind unicii din Europa de Est care l-am obținut.”

Stela și Sergiu Moldovanu cu Vasile Botnaru

Cu toate acestea, nu este ușor să reziști pe piața autohtonă, deoarece aceasta este foarte mică, mai ales pe segmentul legat de artă, de frumos, de lucrări originale. Ceea ce propun soții Moldovanu, nu este un produs de primă necesitate, iar în cele mai dese cazuri oamenii ajung să se gândească la artă numai după ce au totul. Din această cauză, au început să colaboreze și cu alte țări, iar calitatea înaltă a lucrărilor le-a deschis calea spre mulți clienți din România, Grecia sau Elveția. Secretul succesului este că ei sunt îndrăgostiți de ceea ce fac, iar prin creație și prin diversitatea lucrurilor, le oferă cumpărătorilor mai mult decât aceștia așteaptă.

Stela și Sergiu Moldovanu

Este important atunci când arta, omul de creație și ideile bune sunt într-o continuă dezvoltare. Sergiu și Stela Moldovanu, împreună cu echipa Art-salonului „molDeco” muncesc pentru un singur scop: să aducă oamenilor bucurii și să-i facă să creadă că și în țara noastră se poate cumpăra un produs calitativ și deosebit.

Pentru că într-o afacere clienții sunt cei mai importanți, Stela Moldovanu organizează numeroase evenimente oferindu-le posibilitatea să participe la diverse târguri de caritate și expoziții, pentriu a cunoaște oameni de valoare din Moldova: „Scopul primar al evenimentelor noastre a fost să promovăm ceea ce realizăm și mai ales să facem cunoscut spațiul salonului molDeco de la Râșcani. Putem afirma cu certitudine că acest obiectiv a fost deja atins, în ultima perioadă venind din partea oamenilor de artă cerința de a organiza pentru ei expoziții personale, lansări ș.a.”

Familia Moldovanu

Familia Moldovanu

Întrebată fii cum reușește să împace familia cu cariera, Stela ne-a răspuns: ,,Nu mă consider o carieristă. Lucrez alături de soțul meu, iar copiii noștri sunt implicați la modul direct în activitatea noastră – ei au crescut printre rame și știu multe detalii despre cum se confecționează ele și din ce materiale. Acum fiul nostru de doi ani la întrebarea „Ce faci?” îți răspunde nonșalant „Lucrez cu ramele”. ”

Stela Moldovanu și fiicele sale

Stela Moldovanu este personalitatea care demonstrează că pentru a fi fericit, unui om îi trebuie foarte puțin. Atât în carieră, cât și în familie trebuie să fie un echilibru, iar dacă depui un pic de efort, ajungi să realizezi lucruri frumoase, demne de apreciat de întreaga lume. Se consideră o femeie fericită și împlinită, iar singura dorință este să păstreze cât mai mult timp fericirea pe care o are acum. Privind spre viitor Stela tinde spre o situație social-politică mai favorabilă pentru artă și frumos și declară că-și dorește să deschidă mai multe spații molDeco, să fie mai liberă de rutină și să acorde mai mult timp comunicării directe cu clienții săi.

Angelina Mașcauțan, stagiară

P

Distribuie articolul: