Cea de-a 55-a ediție a celui mai important festival muzical din America de Sud, Vina del Mar, se va desfășura în perioadă 23 – 28 februarie 2014 în Chile și aduce pe aceeași scenă artiști din întreaga lume. Arsenie (Ex O-Zone) este primul participant din Europa de Est și reprezintă România cu piesa Rumadai, single lansat imediat după succesul internațional înregistrat cu O-Zone. 

După cum ne-a obișnuit și în perioadă în care compunea alături de colegii săi din O-Zone, în cariera sa solo Arsenie a compus numeroase single-uri printre care “Rumadai”, pe care l-a lansat în urmă cu cinci ani. Anume această melodie speră să-i aducă succesul și în Chile.

Cu toate că procedura de înscriere este simplă, în etapa finală a concursului, în urma unei selecții riguroase, rămân doar șase concurenți, dintre care unul din țara gazdă – Chile. De-a lungul timpului au participat la Vina del Mar nume importante ale muzicii internaționale precum: Gloria Gaynor, Elton John, Jonas Brothers sau Pablo Alboran, iar printre cei de anul acesta se numără Ricky Martin, Laura Pausini sau Rod Stewart.

 

Organizat de televiziunea națională din Chile, concursul se axează pe două categorii: pop și folk, iar din juriul de specialitate fac parte reprezentanți ai postului de televiziune și nume importante din muzică. La finalul celor șase zile de concurs, juriul va desemna doi câștigători: “Cea mai bună piesă” și “Cel mai bun interpret”, iar premiile însumează aproximativ 30.000 de euro.

Distribuie articolul: