S-a căsătorit de  patru ori cu acelaşi bărbat, din cauza religiei pe care acesta o are, şi-a schimbat locul de trai şi modul de a gândi de dragul lui, iar acum, este o soţie şi o mămică fericită alături de japonezul care a furat-o de la moldoveni şi a dus-o în Tibet.

Arina Sato Ababii, femeia care mereu te inspiră datorită energiei pozitive şi a căldurii sufletești. Cunoaşte tradiţiile japoneze mai bine decât pe cele moldoveneşti, deşi crede în ceea ce o învaţă filosofia tibetană, n-a încetat să se roage la Dumnezeu.  Şi-a aranjat casa după toate regulile feng shui-iului, dar n-a uitat nici de obiectele rustice făcute de moldoveni. 

Ea blondă, cu ochi albaşti, el japonez şi cu ochii înguști

S-a îndrăgostit de cel care urma să-i devină soţ, de la prima vedere. Pe atunci era medic terapeut, iar el venise din Japonia cu o delegaţie. A cunoscut-o întâmplător, iar ea parcă aştepta această întâlnire. Pe atunci, nu ştia prea multe despre cultura orientală, dar, cu timpul, a devenit ocupaţia care o inspiră şi care îi dă forţe. „Cu zece ani în urmă eram doar pasionată de cultura japoneză, dar acum deja o cunosc foarte bine, aş putea chiar să spun că sunt moldoveanca, care o cunoaşte cel mai bine. Familia mea şi-a pus scop să cunoască toate detaliile acestei lumi mistice. De asta putem merge la Tokyo ca să găsim manuscrise vechi în care sunt toate lucrurile interesante despre Japonia. Aceste lucruri sunt importante pentru a te cunoaşte pe tine însuţi, ca să înţelegi care este scopul omenirii pe pământ”

                 Arina Sato Ababii, în rol de Gheișă

 „Am aflat elixirul frumuseţii şi a longevităţii”

După ce s-a căsătorit, Arina şi-a schimbat felul de a fi şi felul de a gândi, iar datorită culturii orientale, a devenit mai fericită şi mai mulţumită de sine, iar într-un an de zile a reuşit să slăbească mai mult de 40 de kg.

„Am aflat elixirul frumuseţii şi al longevităţii, am înţeles în ce constă armonia vieţii personale, iar acest lucru mă ajută pe mine ca medic să îmbunătăţesc viaţa şi altor femei din Moldova. Eu am început să am încredere mai mare în mine şi în propriile forţe. Este foarte adevărat că, soarta femeii este destul de complicată, pentru că pe spatele nostru este rutina, copii, hainele, bucătăria şi nu se limitează aici, avem multe responsabilităţi pe care trebuie să le îndeplinim cu bine.”

                    Arina Sato Ababii, ating pasărea Phoenix, care face minune femeilor care nu au copii

„Dacă ai zece lei în buzunar, asta înseamnă că deja eşti bogat”

Arina şi-a găsit răspunsurile la toate întrebările, nu mai caută să meargă înainte, să adune bani şi să vrea succes nemărginit. Acum a înţeles că trebuie să mulţumească pentru orice clipă şi pentru orice bănuţ. „Dacă ai zece lei în buzunar, deja înseamnă că eşti bogat. Trebuie să-i mulţumeşti lui Dumnezeu pentru acest dar mare, pentru că acesta deja înseamnă o bogăţie mare, pentru că n-ai să mori de foame. Pentru aceste bogăţii trebuie să mulţumeşti, nu este obligatoriu ca cineva să-ţi ceară ajutor, pur şi simplu oferă. Nu aştepta ca să ţi se întoarcă acest bine atunci, el o să vină cu timpul. Ai să vezi, dacă faci aceste lucruri simple, viaţa ta, cu siguranţă, se va schimba în una mai bună.”

Feng shui-ul îi oferă armonie în viaţă

După ce a revenit din Japonia, Arina şi-a aranjat casa după regulile feng shui-ului şi este sigură că viaţa ei a devenit mai bună şi datorită acestui obicei. „Chiar dacă lumea este un haos, noi trebuie să creăm armonie măcar în casă, pentru că ea oferă linişte şi calm sufletului.”

 

 

„În familie, totuşi, mai mult mă conduc de tradiţiile moldoveneşti”

Soţul Arinei este mai mult plecat în patria sa, iar ea nu este împotriva acestui fapt, ea ştie că acest lucru îl face mai bun şi mai calm. Cu toate că tradiţiile japoneze au făcut-o mai fericită, în familie aplică mai des regulile noaste. „Aplic regulile care lucrează, care ne fac să ne simţim mai confortabil. Desigur, aşa cum eu sunt soţia unui bărbat din Orient, eu cred că bărbatul este principalul în familie, dar în acelaşi timp, femeia este gâtul. În familie, totuşi, mă conduc mai mult de tradiţiile moldoveneşti, pentru că noi avem obiceiuri frumoase, unice.  Noi împletim, coasem, croşetăm, aducem o parte din noi în familie, la japoneze acest lucru nu există.”

„În familia noastră se vorbeşte în patru limbi”

Aşa cum familia Arinei este destul de numeroasă şi atât de variate sunt şi limbile în care se discută. „În casă la noi se vorbeşte în patru limbi: copii vorbesc rusa şi româna, aşa cum este obligatoriu să cunoşti limba din ţara în care locuieşti, eu vorbesc în rusă, iar când vine soţul de la serviciu vorbim japoneza şi engleza. Cu toate că avem o familie multinaţională, eu ştiu că la bucătărie sunt plăcinte, în suflet sunt moldoveancă, îl ador pe Dan Bălan, Ion Suruceanu, Olga Ciolacu. Îmi iubesc ţara şi locul în care m-am născut şi vreau ca să îmbunătăţesc, cumva, viaţa femeilor de aici, cunoscând mai bine secretele orientale.”

Află aici cum de zece ani Arina Sato Ababii este fericită

Aflaţi săptămâna viitoare cum trebuie să aranjați mobila în casă, ca să aveți armonie în toate.

Distribuie articolul: