Grace Rose Bauer este o fetiță de 13 ani, originară din New Orleans, care a reușit să devină sursă de inspirație chiar și pentru redactorii Forbes. Adolescenta a fost diagnosticată din fragedă copilărie cu fibroză chistică, însă acest lucru n-a făcut decât să o motiveze să îmbine cele două mari pasiuni ale sale: caritatea și designul. Ajutată de mamă, Grace a elaborat o colecție de haine, din vânzarea cărora și-a propus să schimbe percepția și cunoștințele oamenilor față de această boală genetică gravă, ce afectează mai ales plămânii și sistemul digestiv.

La doar două săptămâni de la naștere, Grace Rose Bauer a fost diagnosticată cu fibroză chistică – o maladie genetică ce atacă sistemele respirator și digestiv. Acum, are 12 ani și este elevă în clasa a șasea și a devenit designer, dar și antreprenoare în industria modei. Grace deține o linie vestimentară denumită Rosie G, însă banii pe care îi câștigă prin această afacere nu merg în folosul ei personal, ci sunt investiți în activități de conștientizare a fibrozei chistice în rândul oamenilor. O bună parte din banii adunați din fiecare vânzare se îndreaptă spre Cystic Fibrosis Foundation.

foto: hallmarkchannel.com

foto: hallmarkchannel.com

Înțelepciunea lui Grace e caracteristică mai degrabă pentru o femeie de 30 de ani și nicidecum pentru o copilă care, în acest an, va împlini abia 13. Este adolescentă, dar a lansat deja o proprie linie de haine elegante, confortabile și adecvate pentru școală. Prin designul și textilele pe care le-a ales pentru confecționarea hainelor din colecție, Grace „vorbește” despre meditație, spiritualitate, tinerețe și vibrație.

Grace-Rose

foto: forbes

Numele Rosie G, dat mărcii, a fost inspirat de alter ego-ul său, Grace Rose. „Nu vreau ca oamenii creadă că fibroză chistică este ceva pozitiv, dar nu vreau nici ca să se uite la această maladie ca la ceva negativ”, spune tânăra creatoare. Deși s-a născut în New Orleans, Grace a plecat cu mama la Los Angeles după uraganul Katrina.

foto: ocregister.com

foto: ocregister.com

Fetița a început să muncească pentru diferite evenimente de modă încă acum câțiva ani: proiecta de una singură forme de maiouri pentru evenimente și apoi scotea la licitație produsele pe care le-a confecționat. În cele din urmă, Grace a lansat o colecție proprie de hăinuțe pentru adolescente, care pot fi achiziționate deja și online. Leah, mama fetiței, este cea care a proiectat linia vestimentară și care o ajută pe Grace Rose să-și realizeze scopul nobil. Parteneriatul cu o fabrică de textile din Los Angeles le-a ajutat să-și transpună visul în realitate.

foto: facebook

foto: facebook

Colectarea fondurilor din modă este o modalitate mult mai distractivă de a vorbi despre fibroza chistică și îi dă posibilitatea fetei să îmbine ambele sale pasiuni: designul și caritatea”, spune mama fetiței.

Grace Rose are și planuri de viitor: vrea să crească linia vestimentară, să ducă hainele în cât mai multe vitrine și să lege cât mai multe parteneriate. „Când viața îți oferă lămâi, fă din ele suc de struguri”, spune fata care a demonstrat tuturor că mesajele pozitive pot salva persoanele afectate de fibroza chistică.

 Rossie G

Sursa: Forbes.com

Distribuie articolul: