Dacă vrei să-ţi îmbunătăţeşti sănătatea inimii şi să lupţi împotriva colesterolului, atunci introduce în alimentaţia ta ardeiul iute. În urma unui studiu, cercetatorii chinezi ne spun că ardeiul iute scade nivelul colesterolului şi ajută la păstrarea unei bune sănătăţi cardiace,informează Agerpres. Pentru amatorii de mâncăruri picante, ardeiul iute reprezintă condimentul de bază în bucătărie. Chiar dacă nu eşti amator al bucatelor picante, încearcă să te împrieteneşti cu acest aliment, pentru că utilitatea n lui depăşeşte sfera gastronomică, astfel că ardeiul iute poate fi folosit cu încredere şi ca medicament.

Studiul, realizat de o echipa din Hong Kong a durat şase săptămâni. Timp în care au fost puşi sub observaţie un numar de şoareci, împărţiţi în cinci grupe. La unele grupe de şoareci li s-a administrat o doză precisă de capsaicină, elementul care dă ‘forţă’ ardeiului iute. Rezultatele au arătat că nivelul colesterolului total din sângele acestor animale a scăzut semnificativ, comparativ cu grupurile de şoareci la care nu li sa administrat capsaicină. Acest rezultat nu a putut fi, însă asociat cu o doză precisă de ardei.

Cercetătorii au mai identificat încă un beneficiu al ardeiului iute, faptul că capsaicina poate fi asociată cu reducerea substanţelor implicate în inflamaţii.

Distribuie articolul: