Zilele acestea mi-a venit o idee să gătesc ceva din ardei, dar nu tradiționali, cu orez și carne tocată. Ceva repede, ușor de preparat și neobișnuit totodata pentru o cină usoară. Cred că ardeii pot fi umpluți cu diferite produse pe care le ai in frigider, după fantezia fiecăruia, nu? Ei bine, eu am ales să-i umplu cu ton. Rețetă pentru 3 porții. Prețul unei porții: 20 lei

Ingrediente:

  • 3 ardei grași pentru umplut
  • 1 ardei mediu pentru amestecul de umplutură
  • 100 grame ton conservat
  • 100 grame porumb conservat
  • 3 roșii mici
  • 100 grame cașcaval
  • 3 felii de pâine
  • 2 linguri capere
  • 2 linguri măsline fără sâmburi
  • câte 2-3 fire de ceapă verde și mărar
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:
Se taie ardeii grași de-a lungul în jumătate, astfel ca să rămână ambele părți cu codiță. Se curăță de semințe, se spală sub jetul de apă și se pun să se scurgă.

Între timp, pregătim umplutura. Roșiile, ardeiul, cașcavalul și ceapa se taie cubulețe mici. Amestecăm toate ingredientele într-un bol.

Adăugăm la ele 2 linguri de capere, 2 linguri de măsline tăiate și 100 grame de porumb. Amestecăm totul și condimentăm cu sare și piper după gust.

După care, așezăm jumătățile de ardei într-un vas care poate fi pus în rolă. Umplem ardeii cu câte 2 linguri de ton mărunțit, fiecare. Deasupra se pune umplutura din legume. La final, presurăm miez de pâine, fărâmițat.

Stropim cu puțin ulei ardeii și îi băgăm la cuptorul preîncălzit la 200°C ,pentru 20 minute, până ardeii sunt bine copți .
Poftă bună!

Distribuie articolul: