Shoe Box Moldova a pornit de la câteva mămici stabilite un Marea Britanie acum cinci ani. Adunaseră mai mult de 180 de cutii cu daruri și au reușit să le trimită copiilor aflați în nevoie din satele Moldovei. Cristina Mastac Comerzan, care s-a alăturat campaniei în 2017 și Natalia Gheorghiu Basoc, una dintre conaționalele noastre stabilite la Londra, ne povestesc la ce amploare a ajuns acum acțiunea și cum îi selectează pe beneficiari.

“Am împărțit deja peste 3400 de cutii în 36 de sate și bucuria copiilor este greu de descris. Sunt copii care în viața lor nu au primit daruri au pentru care este unicul cadou în an. Noi coordonăm aceste familii cu asistenții sociali din raion, apoi cu cei locali, însă au fost localități în care împreună am descoperit familii care nu au beneficiat până acum vreodată de ajutor”, ne-a spus Cristina Mastac Comerzan, una dintre fondatoarele Ask a Mom.

“Am adunat împreună cu mai multe mămici din comunitatea de moldoveni stabiliți în Marea Britanie aceste daruri, implicându-ne activ deja al cincilea an și e foarte plăcut să dăruim. Ne implicam și în alte cazuri, atunci când fetele din țară le identifică în sate și îndemnăm și alte comunități de moldoveni din diasporă să o facă”, a spus Natalia Gheorghiu Basoc.

Vedeți rezultatele campaniei în comunitatea Shoe Box Moldova și căutați acolo coletul pe care l-ați donat în cadrul acestei acțiuni, inclusiv după #shoeboxmoldovadistribuiri.