Toată lumea știe că limonada este foarte sănătoasă. Însă, modul acesta de preparare nu este cel optim. Ca să te bucuri de toate beneficiile lămâii, cea mai bună variantă este să bei timp de o lună de zile, în fiecare dimineață, o ceașcă de apă plată încălzită (neîndulcită) cu suc de lămâie. Încearcă și vei simți diferențele. Iată la ce te va ajuta această cură:


Te ajută să slăbești

Lămâile au un conținut mare de fibre pectine, care combat foamea. În plus, conform studiilor, cei care au o dietă alcalină pierd în greutate mai repede.

Ajută la digestie
Apă caldă stimulează digestia. Lămâile și limele sunt bogate în minerale și vitamine care ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

Acționează precum diureticele
Lămâia crește frecvența urinării, astfel ajutând la eliminarea rapidă a toxinelor din organism și la menținerea tractului urinar sănătos.

Echilibrează nivelul pH-ului lichidelor din organism
Deși este greu de crezut, lămâia este un aliment foarte alcalin. Da, ea este acidă, dar în interiorul corpului devine alcalină (acidul citric nu creează aciditate în organism odată metabolizat). După cum știi, un organism cu pH-ul echilibrat este cheia spre o stare de sănătate optimă.

Curăță pielea
Vitamina C ajută la diminuarea ridurilor de suprafață și a petelor de pe piele. Apa cu lămâie elimină toxinele din sânge și ajută la menținerea tenului curat și sănătos.

Stimulează sistemul imunitar
Lămâile sunt bogate în potasiu, calciu, fosfor și vitamina C. Vitamina C este foarte bună pentru combaterea răcelilor, potasiul stimulează creierul și sistemul nervos și ajută la controlul tensiunii arteriale, iar fosforul metabolizează macronutrienții, ajută la buna funcționare a creierului și întărește, alături de calciu, oasele și dinții.

Hidratează sistemul limfatic
Atunci când corpul este deshidratat, nu își poate îndeplini corect funcțiile, ceea ce duce la acumularea de toxine, apariția stresului și a constipației etc. O ceașcă de apă caldă cu lămâie te hidratează foarte bine și ajută glandele suprarenale să funcționeze corect.

Sursa: unica.ro

A.P.

Distribuie articolul: