Institutul „Pantone” a anunțat culoarea anului 2020. Aceștia au optat pentru „classic blue” sau albastru clasic. De ce? Află mai jos.

Nuanța numerotată cu 19-4052, și denumită „albastru clasic”, a fost aleasă de Institutul culorilor „Pantone” drept culoarea principală a anului 2020.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Introducing the Pantone Color of the Year 2020, PANTONE 19-4052 Classic Blue, a timeless and enduring blue hue elegant in its simplicity. Suggestive of the sky at dusk, the reassuring qualities of Classic Blue offer the promise of protection; highlighting our desire for a dependable and stable foundation from which to build. As we cross the threshold into a new era, Pantone has translated the hue into a multi-sensory experience to reach a greater diversity of people and provide an opportunity for everyone to engage with the color. We will be tapping into sight, sound, smell, taste, and texture to make the Pantone Color of the Year for 2020 a truly immersive color experience for all. Link in bio to learn more about Classic Blue. #Pantone2020

Публикация от PANTONE (@pantone)

Potrivit unui mesaj al cercetătorilor de la Pantone, această culoare se asociază cu o senzație de calm, cu un sentiment de siguranță și pace. „Albastrul clasic” ajută la concentrare și reflectă dorința oamenilor de a avea parte de un fundament de încredere și stabil, cu care să poată păși într-o epocă nouă.

„Trăim timpurile în care este mare nevoie de încredere și credință. Pantone 19-4052 Classic Blue – este o culoare curată, fiabilă care reflectă stabilitate și încredere”, a spus Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului. Ea a mai menționat că anume această nuanță ne amintește de cerul infinit, pe timp de seară, astfel provocându-ne să gândim „peste orizonturi” și să ne debarasăm de limite.

Amintim că în 2018 culoarea anului a fost „Ultra Violet” iar în 2019 „Living Coral”.

Sursa: Glamour.ru