Anul 2013 a fost declarat Anul Spiridon Vangheli. Această decizie a fost adoptată astăzi, 6 decembrie în şedinţa în plen a Parlamentului Republicii Moldova. În aceste sens va fi elaborat un Program naţional de manifestări cultural-artistice dedicate Anului lui Spiridon Vangheli.

În anul curent, scriitorul Spiridon Vangheli a împlinit 80 de ani, iar pe parcursul activităţii sale de creaţie, de circa jumătate de secol, maestrul a scos de sub tipar o serie de volume, printre care:”, „Isprăvile lui Guguţă”, „Columb în Australia”, „Guguţă – căpitan de corabie”, „Băieţelul din coliba albastră, „Steaua lui Ciuboţel”, „Guguţă şi prietenii săi” etc.

Spiridon Vangheli este un scriitor cunoscut atât în țară, cât și peste hotarele Moldovei. Scriitorul s-a născut în satul Grinăuţi, judeţul Bălţi, cărțile lui au fost traduse în circa 40 de limbi şi editate într-un tiraj de peste 8 milioane de exemplare, acestea au apărut în peste 68 de ţări. Împreună cu poetul Grigore Vieru, scriitorul a editat un Abecedarul din care au învăţat multe generaţii de copii. Spiridon Vangheli este deţinător al Diplomei de Onoare “Andersen”.

Distribuie articolul: