Elena Subbotina are 31 de ani. După ce a jucat fotbal mai bine de 15 ani, și-a luat licența de antrenor. Este antrenoarea Echipei Naționale de Fotbal Feminin, categoria juniori. Nu își imaginează viața fără acest gen de sport, mai ales că și soțul ei este fotbalist. Și-ar dori ca fotbalul feminin să cunoască un avânt mai puternic la noi în țară și le încurajează pe fete să nu țină cont de stereotipuri sau prejudecăți, să își urmeze pasiunea. Fotbalul nu a fost inventat pentru bărbați.

„Foarte puține fete vin în fotbal, probabil multora le interzic părinții. Multe nici nu știu că există fotbal feminin. Nu este reclamă, nu se scrie despre asta, la TV nu vezi publicitate, probabil e și din cauza asta. Pe site-ul Federației Moldovenești de Fotbal se poate accesa informația. În fiecare sector există un club de fotbal, găsiți care vă este mai aproape. Sunt numere de telefon, inclusiv ale antrenorilor. Pentru fete, frecventarea antrenamentelor de fotbal este gratuită. Chiar și deplasările clubului la meciuri peste hotare sunt gratuite”, ne-a explicat Elena Subbotina, cu un mare regret că fotbalul feminin nu este suficient de dezvoltat la noi în țară.

02558.00_00_08_17.Still006

Acum, trebuie să vă spunem că astăzi, 5 octombrie, în toată lumea începe mișcarea „Football People”, o campanie care va dura până pe 19 Octombrie. Ea.md este una din miile de companii care susține această mișcare ce implică peste 100 mii de oameni. Acțiunea socială „Football People” este focusată pe barierele care exclud oameni și comunități. Între 5 și 19 octombrie, cluburile profesioniste, jucătorii și amatorii de fotbal vor sărbători puterea fotbalului care unește oamenii și celebrează diferențele. 

 „Săptămânile Football People sunt importante pentru fotbalul european, deoarece adună la un loc oamenii care privesc, joacă fotbal sau administrează genul de sport și susține incluziunea, diversitatea în toate structurile în timp ce înfruntă intoleranța și discriminarea”, explică directorul executiv al Fare Network, Piara Powar.

#FootballPeople