“Au făcut un salt de imagine semnificativ, însă la nivel de poziție, decizional, femeile din politică au încă de așteptat”, crede Antonița Fonari, Secretar General la Consiliul Naţional al ONG-urilor din Republica Moldova. Într-un interviu mai detaliat, Fonari a vorbit și despre diferențele dintre bărbați și femei. Vezi ce plus au reprezentantele sexului frumos.

La întrebarea ‘Ce le lipsește femeilor din Moldova?’, Vicepreşedinta Consiliului Național pentru Participare (CNP), Antonița Fonari a declarat: “Dacă lipsește mintea sau profesionalismul, bunul simț sau frica de Dumnezeu nu ține de gen. Femeile au un plus, tocurile de peste zece centimetri, iar această poveste sexistă este foarte prezentă în societate. Noi trebuie să ne concentrăm pe ceea ce produce capul nostru, nu pe imaginea pe care o livrăm publicului”.

 

Vorbind despre femeile din lumea politică moldovenească, Fonari a estimat că acestea nu vor veni la conducerea unui partid în următorii 40 de ani. “Cred că femeile publice, ministrele și viceministrele din Moldova au făcut un salt extraordinar: nu mai umblă cu decoltee adânci și cu tăieturi mari sau fuste prea scurte. Dacă e să vorbim despre partide, în următorii 40 de ani o femeie nu va veni la cârma unui partid din Moldova, dar să sperăm că eu am exagerat”, a mai declarat aceasta în cadrul emisiunii “Alb&Negru”, prezentată de Elena Robu.

Distribuie articolul: