Ansamblul JOC are un nou director artistic. Este vorba de Grigore Paladi, una din figurile principalele ale colectivului, care a activat în funcția de artist de balet și maestru de balet solist în Ansamblul JOC, în jur de 12 ani.

„Apreciat cu cele mai înalte calificative de către Vladimir Curbet, Grigore Paladi, nu era doar fața de pe afiș a concertelor JOC-ului, dar și una din figurile principale a colectivului, care aducea amploare, dinamism și frumusețe acelor dansuri renumite ce colindau prin lume, reprezentând țara”, se menționează într-un comunicat al Ansamblului JOC.

Grigore Paladi s-a născut în 1977. De mic a fost atras de dans activînd doar în timpul studiilor la liceul Gh. Asachi din Chișinău, la Ansamblul de dans ,,Fericirea” și la Școala de Arte în secția coreografiei. Iar după ce a terminat și Liceul Național de Coreografie și a fost angajat la Universitatea de Arte în calitate de Profesor de Coreografie, peste câțiva ani își leaga soarta de Ansamblul JOC unde activează până în 2007.

Din 2007 până în 2017, timp de 10 ani, a colaborat cu diverse companii de dans din China, Marea Britanie sau Rusia, deținând funcții de casting director sau director artistic, a fost parte a multor proiecte artistice precum și acelor din țară. „Grigore Paladi, e un model de artist pentru mai multe generații a JOC-ului, care a inspirat și a motivat tineretul talentat și o face în continuare”, se mai arată într-un comunicat al Ansamblului JOC.

Paladi vine să-l succeadă astfel în această poziție pe maestrul Vladimir Curbet, care a murit la 8 decembrie curent, afectat de o boală grea și îndelungată. Conducătorul ansamblului de dans popular „Joc” avea 87 de ani.

Vezi și: A murit Vladimir Curbet, conducătorul ansamblului de dansuri „JOC”

 

Distribuie articolul: