Organismul uman urmează un ciclu al anotimpurilor, care influențează și asupra comportamentului și a dispoziției. De exepmlu, știai că toamna suntem predispuși să iubim mai mult și că este un remediu foarte bun într-un anotimp posomorât? “Trăim într-o societate în care toată lumea se străduieşte să atingă fericirea. Nu înţelegem impactul pe care îl are ciclicitatea asupra noastră”, a declarat Roenneberg. În funcţie de anotimp avem emoţii diferite, iar toate aceste divergenţe au rolul lor, scrie descopera.ro cu referire la worldcrunch.com

Profesorul susţine că cel mai bun remediu împotriva depresiei de toamnă este dragostea. Plimbările printre frunzele căzute pot fi foarte romantice, iar anotimpul ajută la crearea unor legături mai serioase decât cele create pe timp de vară. În perioadele ploioase, oamenii încearcă să aibă parte de mai multă căldură sufletească.

”Iubirea este remediul potrivit fiindcă poate produce schimbări benefice în organism. În creier, activitatea din lobul frontal drept, acolo unde se instalează tristeţea, frica şi agresivitatea, scade. În paralel, cele patru zone din creier care produc sentimente de tandreţe sunt mult mai bine alimentate cu sânge. Mai mult, nivelul dopaminei, al hormonului fericirii, este şi el în creştere”, scrie aceeați sursă.

Distribuie articolul: