Spre sfârșitul lunii martie 2014, la primăria Parisului a avut loc un eveniment fără precedent. Ieșiți la urne ca să-și aleagă primarul, parizienii i-au oferit prioritate politicienei Anne Hidalgo - prima femeie care avea să vină la cârma capitalei franceze! Socialista de 56 de ani a învins-o pe cea mai cruntă adversară a sa Nathalie Kosciusko-Morizet. Ce lucruri surprinzătoare am aflat despre această femeie, îți spunem mai jos.

Anne (Ana)  Hidalgo nu este franțuzoaică nativă. Actualul primar de Paris poartă în vene sânge spaniol, pentru că este originară din Andalusia, iar acest lucru este vizibil. A devenit cetățeană franceză abia la vârsta de 14 ani, însă deține în continuare și cetățenie spaniolă.

Grație felului în care s-a promovat în campania electorală municipală, dar și pentru că a spus că va face din Paris un oraș mai drept și mai solidar, Anne Hidalgo a devenit femeia primar a capitalei franceze după 13 ani în care capitala franceză a fost condusă de către unul și același ales: Bertrand Delanoe. Hidalgo, de fapt, a fost persoana de încredere a lui Delanoe pentru această funcție de conducere.

foto: accenture-accent-sur-elles.com

foto: accenture-accent-sur-elles.com

Apropiații o carcaterizează ca fiind „onestă”, „modestă” și dornică de a studia mereu câte ceva. Modestia, de fapt, i se poate citi din priviri. Dacă e să ne referim la apartenența politică a lui Hidalgo, trebuie să menționăm că aceasta este membră a Partidului Socialist francez deja de  25 de ani, anterior fiind Secretar Național pentru cultură și mass-media.

Accederea sa la primărie nu este o noutate. Anne a ocupat funcția de viceprimar din 2001 și până în 2014, fiind „mâna dreaptă” a lui Bertrand Delanoe.

Hidalgo este mama a trei copii și a trecut printr-un divorț și două căsătorii. Actualmente, locuiește cu cel se-al doilea soț, Jean-Marc Germain (48 de ani), deputat socialist în Parlamentul francez, dar și împreună cu fiul comun al lor: Arthur, care are 13 ani. Din prima căsătorie, Anne are doi copii: Mathieu (28 de ani, avocat) și Elsa (26 de ani, inginer).

foto: parismatch.com

foto: parismatch.com

Este o feministă desăvârșită. Spune că a devenit așa din cauza tatălui său, macho de fire, cu care a trebuit să lupte întotdeauna. Pe lângă faptul că este o susținătoare desăvârșită Femen, este adepta egalității de drepturi dintre femei și bărbați. A făcut din egalitatea de gen o prioritate.

foto: theguardian.com

foto: theguardian.com

Deși are 56 de ani, Anne trădează un exterior remarcabil, distins prin rafinament și miminalism. Actualul primar al capitalei franceze preferă sacourile și pantalonii de nuanțe întunecate, însă are în posesie și o adevărată colecție de eșarfe. Și le prinde la gât pentru a stârni interes pentru felul în care arată!

foto: Facebook

foto: Facebook

Distribuie articolul: