Actriţa Angelina Jolie, mamă a şase copii, a anunțat o veste șocantă, într-un articol scris pentru „The New York Times”. Jolie a recunoscut că şi-a făcut o dublă mastectomie (îndepărtarea chirurgicală a ambilor sâni), pentru a preveni cancerul la sân. Mama actriței a suferit de aceeași boală, iar Jolie are riscuri mari, din acest motiv, să fie diagnosticată cu cancer la sân, acestea reprezintă 87%. Acum, după realizarea operaţiei, riscul de îmbolnăvire a scăzut la 5%.

“În momentul în care am aflat că am gena BRCA1, care dezvoltă celulele canceroase, m-am gândit că trebuie să fie proactivă şi că trebuie să minimizez cât pot de mult acest risc. Aşa că mi-am făcut o dublă mastectomie. Pe data de 27 aprilie am terminat cu procedurile medicale, ce s-au întins pe o perioadă de trei luni”, a declarat frumoasa actriţă.

Angelina Jolie îi mulţumeşte soţului ei pentru sprijinul şi grija cu care a înconjurat-o în fiecare zi, scrie antena3.ro.

NOTĂ: În medicină, mastectomie este un termen medical pentru îndepărtarea chirurgicală unul sau ambii sâni, parțial sau complet. Mastectomie se face de obicei pentru a trata cancerul de sân; în unele cazuri, femeile (şi unii bărbați) ar putea fi expuse risc ridicat de cancer de sân, de aceea sunt supuse operației în scop profilactic, care previne cancerului, mai degrabă decât să-l trateze.

 

Distribuie articolul: