Angelina Jolie a inaugurat în Afganistan o şcoală de fete şi intenţionează să mai deschidă şi altele, cu ajutorul banilor ce vor fi aduşi de o linie de bijuterii create chiar de ea. Bijuteriile vor fi puse în vânzare în această săptămână. Actrița americană, care deţine funcţia de trimis special al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), a finanţat acea şcoală primară exclusiv pentru fete în afara capitalei Kabul, într-o regiune în care trăiesc foarte mulţi refugiaţi, scrie Adevărul.ro. În acea şcoală învaţă deja circa 300 de fete, raportează E! News. Acelaşi site prezintă fotografii cu şcoala respectivă, deschisă în noiembrie, şi o placă ce recunoaşte contribuţia adusă de vedeta americană.

Angelina Jolie a mai finanţat o şcoală în partea de est a Afganistanului care a fost inaugurată în 2010, potrivit UNCHR. Actrița intenţionează să finanţeze şi alte şcoli prin fondurile ce vor fi aduse de comercializarea bijuteriilor din linia „Style of Jolie”, pe care actriţa le-a creat în colaborare cu bijutierul Robert Procop. Acelaşi bijutier a creat şi inelul de logodnă dăruit de Brad Pitt în aprilie 2012. „Pe lângă satisfacţia artistică pe care am avut-o atunci când am creat designul acestor bijuterii, simţim că am fost inspiraţi deoarece am decis că munca noastră va servi unui scop nobil, acela de a sprijini copiii în dificultate”, a declarat Angelina Jolie. Bijuteriile vor fi puse în vânzare pe 4 aprilie prin intermediul magazinului Tivol din Kansas City.

 

 

Angelina Jolie nu este prima vedetă care finanţează şcoli în afara Statelor Unite. Atât Oprah Winfrey cât şi Madonna au finanţat şcoli în Africa de Sud şi în Malawi în ultimii şase ani, însă ambele proiecte s-au confruntat ulterior cu anumite probleme. În aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de trimis special, întrucât actriţa americană a dovedit în ultimul deceniu, de când a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNHCR, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate. Ea a donat în ultimii ani peste 5 milioane de dolari programelor iniţiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea întreagă, vizitând în această perioadă peste 40 de tabere de refugiaţi pe plan mondial.
Sursa: Adevărul.ro
Sursa Foto: a1.roProtv.ro 

Distribuie articolul: