Mai bine de 20 de ani de experiență nu trec pur și simplu: te învață multe, dar ți te călesc! Angela Sîrbu, directoarea Aquarelle Group, ne povestește în cadrul unui interviu marca „20+” despre experiența pe care a acumulat-o după 20 de ani și ne deschide cărțile - cum e să lucrezi cot la cot cu fiica și care este cea mai mare așteptare pentru perioada imediat următoare, pe plan de afaceri.

Aquarelle Group are multe activități, dar și încă multe de făcut: Revistele Aquarelle și Business Class, Publicitate stradală, Agenție de publicitate, Aquarelle.md, Aquarelle FM (radio), DocDoc.md (un portal cu medici și care îți permite programare la doctor).

În fiecare companie avem câte o echipă responsabilă, profesioniști care își fac treaba. Misiunea directorului este să țină armonia în aceste echipe, pentru ca lumea să vină entuziasmată la serviciu. Tu ca și driver trebuie să inspiri această echipă. Este important ca ei să lucreze nu doar pentru salariu – asta motivează însă pentru plăcere e nevoie să lucrezi și pentru o idee, e nevoie de plăcere totuși.

Am cochetat și cu Televiziunea, într-adevăr am reușit să facem un proiect foarte inovativ. Îmi place televiziunea și mereu mi-am dorit să fiu pe sticlă. Însă este un lucru foarte complicat și cred că trebuie să știi când să te oprești. Avem însă și alte proiecte de care trebuie să ne ocupăm, ori televiziunea necesită multăî dedicație și timp.

angela Sirbu 1

Dacă te trezești mai dimineață – mai departe ajungi. Mă impun să plec de la serviciu la ora 18:00, sau puțin peste. Îmi echilibrez timpul, fac sport, mănânc sănătos, fac plimbări, deci încerc să fac acest echilibru și cred că dacă îți programezi acest lucru – reușești! Țin o agendă și asta e neapărat. Nu am făcut sacrificii, deoarece mereu am făcut ceea ce-mi place și am făcut totul cu pasiune.

Întotdeauna când pornesc o afacere mă uit la ea peste 5-10 ani cel puțin. În primul rând trebuie să fii nișat. Spre exemplu revista Business Class când a pornit, mulți oameni nu credeau că va rezista – iată că am trecut de 10 ani de apariție cu ambele proiecte. mereu se va găsi cineva care îți va spune că nu va merge. Tu ești cel care trebuie să convingi.

Totul este în conținut, nu contează ce faci. Perfecțiunea la fel contează, deoarece mereu trebuie să uimești clienții tăi. Avem foarte multe proiecte la Aquarelle, iar următorul este un training cu Roza Sibitova. Mai avem un proiect la final de an – femeia Anului – acolo unde premiem cele mia active femei ale Moldovei. Îmi pare foarte rău că eu în ultima vreme nu prea reușesc să citesc. Ultimii ani chiar numai cărți de specialitate lecturez, sau trec prin emisiuni de business. Mi-e dor de o lectură de suflet și neapărat am să o fac.

aquarelle

Suntem ambele cu Mihaela, fiica mea, foarte emotive, Nu știu dacă asta e bine sau nu… însă eu încerc să fiu mai rece, să-mi temperez emoțiile. Eu o mustrez dacă e cazul, însă mereu caut să găsesc echilibrul. E greu pentru o mamă să lucreze cu fiica ei… vreau să o învăț din greșelile mele. Nu pot trece în afaceri peste minciuni. Mi-e rușine pentru minciunile altcuiva.

Urmează noi provocări, urmează un nou proiect în față și desigur avem mult de lucrat pentru fiecare nișă în parte. Nu mă opresc, chiar mulți mă întreabă cum reușesc și cum fac să îi împac pe toți – eu încerc!