Potrivit revistei „Forbes”, Angela Merkel este cea mai influentă femeie a Europei, dar și această doamnă de fier are puncte slabe. Ținutele ei au fost criticate de nenumărate ori. Ele au fost catalogate drept plictisitoare și lipsite de gust, mai ales că, din 2008 până acum, cancelarul Merkel are aceeași coafură și stil vestimentar. Conform unor surse, costumele cancelarului german sunt create la comandă, de un croitor din Hambourg, pe nume Bettina Schoenbach. Se pare, însă, că doamna de fier nu prea ține cont de sfaturile stiliștilor, ceea ce a provocat discuții aspre legate de imaginea ei, unii analiști germani au numit-o chiar „șoarecele gri al politicii”. Acest fapt nu a lăsat-o indiferentă pe Angela Merkel, în scurt timp au apărut modificări în garderoba sa. Sacourile clasice gri au fost înlocuite cu cele în culori îndrăznețe de roșu, albastru sau galben intens. Dar și de astă dată criticii nu au rămas fără replici, unii experți în modă au numit-o „curcubeul politicii germane”.

Cu toate astea, Angela Merkel ține cont de eticheta funcției pe care o deține, ea a adoptat strict stilul clasic. Chiar dacă a fost surprinsă de câteva ori purtând aceleași ținute vestimentare, chiar și la un interval de patru ani, nu acesta este motivul pentru care ar trebui să se îngrijoreze cancelarul. Unul dintre principalele puncte slabe a stilulului vestimentar al Angelei Merkel este lipsa de personalitate.

Ar fi binevenit ca doamna de fier să adauge în garderoba sa și unele accesorii, cum ar fi batistele sau eșarfele din mătase. Acestea vor da un aer mai femenin ținutelor stridente. Pe de altă parte, cancelarul ține cont și de silueta ei, ea optează pentru modele care îi ascund zonele mai problematice. Angela Merkel ar trebui în continuare să poarte articole vestimentare care să-i acopere zona brațului, dar să înlocuiască sacourile cu o rochiță clasică de siluetă dreaptă, foarte minimalistă și cu un decolteu discret. Ținuta ar putea fi pusă în valoare cu o eșarfă din mătase.

Întrucât doamna de fier are o înălțime medie ar fi bine să poarte pantofi nude la fuste și rochii, ca să creeze o iluzie optică de alungire și suplețe a piciorului. Astfel, poate purta pantaloni negri, de siluetă dreaptă și o pereche de pantofi de aceeași culoare, cu scopul de a prelungi pata de culoare, pentru un efect similar. Ar fi cazul să poarte pantofi cu toc, pentru un efect vizual de altețe și suplețe, dar bazânduse pe regula stilului clasic, ca tocul să nu depășească 8-12 cm. Recomandăm pantofi tip stileto, care vor creea un aspect mai finuț piciorului.

Din mai multe poze în care apare Angela Merkel observăm că poartă sacouri de siluetă semiajustată, până la linia șoldurilor, cu scopul de a camufla formele voluptoase din această zonă. Bine gândit, dar greșit pus în practică. Deoarece un sacou de așa lungime, în contrast cu partea inferioară, vizual îi scurtează picioarele. Ar fi cazul să poarte o pereche de pantaloni și o bluză de culoarea neagră. Bluză poate fi până la linia șoldurilor, iar deasupra un sacou de siluetă dreaptă, în contrast cu ținuta. Acesta trebuie să aibă o lungime medie între linia taliei și a șoldurilor. Sacoul purtat descheiat, în contrast cu bluza, va crea iluzia optică de suplețe, iar bluza ușor descheiată, va forma un decolteu în formă de „V”, cu scopul de alungire a siluetei.

Cu același succes poate purta în loc de sacouri, veste, tip jachet fără mâinecă, deasupra rochiilor sau a bluzelor. Dacă optează pentru o ținută de o anumită culoare, ar putea alege o vestă care să contrasteze cu restul vestimentației, la fel, poate plasa la talie o centură subțire, ca să o accentueze și a da impresia de alungire a părții inferioare.

Am pregatit câteva colaje cum va arăta cancelarul german dacă ar experimenta cu diverse tipuri de croieli. Cum vi se pare noua imagine a doamnei de fier?

Distribuie articolul: