Se știr că atât mama, cât și tatăl trebuie să se preocupe integral de creșterea și educația copiilor, mai ales în primul an de viață. Conștient de acest lucru, miliardarul care a fondat grupul britanic de companii reunite sub denumirea Virgin Group, a anunțat publicul că acei angajați care devin tați, primesc un concediu de un an achitat integral (în cazul respectării unei condiții) timp de un an, dedicat creșterii copilului.

„Sunt mândru că managementul Virgin Group a implementat remunerarea unui an integrală a concediul dedicat creșterii copilului în primul an de viață. Compania noastră este lider mondial la capitolul bunăstare la locul de muncă”, susține Richard Branson, pe contul său oficial de Facebook.

Decizia managementului nu este legată neapărat de nașterea unui copil bilogic în familiile bărbaților angajați; poate fi vorba și de adopția unui copil care, la fel are nevoie de timp și dedicație, mai ales în primul an de aflare într-o nouă familie. Pentru a primi o remunerare integrală a acestui concediu, tăticii trebuie să respecte o condiție foarte importantă: să prezinte o vechime de cel puțin 4 ani în sânul Virgin Group. Tăticii care activează de mai puțin de 2 ani în cadrul acestei companii, primesc, pe parcursul unui an, doar 25% din salariu.

foto: in.askmen.com

foto: in.askmen.com

„Sunt de părere că dacă ai grijă de angajaţii tăi, aceştia vor avea grijă de afacerea ta. Ca tată şi, acum, bunic pentru trei minunaţi nepoţi, ştiu ce înseamnă magia primului an din viaţa copilului tău, dar şi cât de multă muncă este necesară. Mă bucur că putem oferi acest sprijin personalului nostru, în aşa fel încât să se bucure din plin de concediul de creştere a copilului”, mai susține omul de afaceri Richard Branson.

Foto: facebook

Distribuie articolul: