Andreja Pejić a fost Andrej acum un an, un bărbat-androgin cunoscut în lumea modei deja de peste 6 ani. Participa la reclame pentru vestimentația ambelor sexe, iar dorința sa cea mare a fost să intre în pielea unei femei. Acum, este imaginea mărcilor de cosmetice și a schimbat în totalitate imaginea femeii în modeling. Ce curiozități n-ați știut despre acest model, aflați mai jos.

Modelul s-a născut în Bosnia și Herțegovina. Mama sa este de origine sârbă, iar tatăl este croat. Andreja mai are și un frate, însă acesta nu și-a dorit nicicând să arate ca o femeie. În 1999, familia Pejić a solicitat azil politic și s-a retras în Australia.

Andreja a fost un băiat cu exterior absolut neobișnuit, pentru că afișa trăsături feminine. Familia, însă, l-a acceptat așa cum era. Atunci când bunica băiatului era întrebată dacă are un nepot sau o nepoată, aceasta răspundea: „și nepot, și nepoată!”

foto: sophmoet.wordpress.com

Andrej a învățat foarte bine la școală și s-a gândit, la un moment dat, să devină istoric. La serata de absolvire, însă, a fost ales drept Regina Balului. La vârsta de 17 ani, băiatul a fost observat de experții fashion, care căutau modele cu perspectivă. S-a întâmplat atunci când Andrej a fost angajat la un restaurant fast-food.

Cariera modelului a început foarte rapid. Designerii au găsit un adevărat „peștișor de aur”, care a început să le realizeze toate dorințele. La înălțimea de 188 de centimetri, modelul cântărea 57 de kilograme. Deși este model transgender, maternitatea nu l-a atras. La vârsta de 19 ani, trăia deja în Paris și participa la prezentările designerului Jean Paul Gaultier.

În 2011, a participat la o reclamă de promovare a sutienelor, iar în 2013, a încercat look-ul de mireasă la Barcelona.

foto: vogue.co.uk

foto: vogue.co.uk

În interviuri, Pejić nu ascunde că este bisexual și se arată deranjat atunci când e numit travestit. Acesta preferă să fie numit androgin, adică bărbat cu exterior natural de femeie, care nu necesită intervenții chirurgicale. În 2011, a fost inlus în clasamentul FHM „100 cele mai sexy femei ale anului”. S-a supărat din cauza faptului că a fost numit ca având sex neutru, iar foarte curând, avea să-și schimbe sexul în totalitate.

Andrej spunea că nu vrea să-și schimbe sexul, ci doar că vrea să trăiască în afara apartenenței gender, combinând trăsăturile ambelor sexe. Acest lucru a devenit ireal, așa că operația de schimbare a sexului a avut loc în 2014, după lungi frământări. În februarie 2015, Andrej a devenit Andreja și a defilat pe podiumul Săptămânii de Modă de la Londra în calitate de manechină.

foto: independent.co.uk

foto: independent.co.uk

Este primul model transgender care a apărut vreodată pe paginile revistei de modă Vogue și este foarte fericit că industria modei abordează modelele neordinare. I se pare corect acest lucru. „Înțelegem cu toți că sexul și sexualitatea sunt lucruri dificile”, mărturisește Andreja.

Distribuie articolul: