Mai multe persoane publice s-au alăturat campaniei „Masa Bucuriei, desfășurată pentru al XII-lea an consecutiv de Diaconia și Banca de Alimente. Aceștia ne îndeamnă să donăm online pe masabucuriei.diaconia.md sau în mai multe rețele de supermarketuri. Iată povestea și îndemnul jurnalistului Andrei Porubin, voluntar în cadrul campaniei mai mulți ani la rând. 

„Acum câțiva ani am acceptat cu plăcere invitația Diaconiei de a fi voluntar în cadrul unei campanii foarte frumoase – poate una dintre cele mai frumoase campanii – o campanie care are și un titlu frumos – Masa Bucuriei – și este predestinată oamenilor cu venituri mici, oamenilor bătrâni, oamenilor neajutorați. Un prieten de-al meu mă sfătuia o dată: fă un bine și uită! Este bine să știm a face BINE și să uităm imediat că l-am făcut pentru că binele făcut se întoarce înzecit înapoi. De aceea vă îndemn și în acest an, pentru că nu avem posibilitatea să fim fizic prezenți în ziua acestei campanii, de altfel – pe 24 aprilie.
Să facem masa de sărbătoare, pe parcursul anului, a oamenilor nevoiați, a oamenilor care au nevoie de susținerea și de ajutorul nostru, s-o facem mai frumoasă și mai de sărbătoare, să vă încadrați în această campanie venind la magazinele, la supermarketurile din lista partenerilor. Cumpărând produse pentru dvs, dar și produse neperisabile, pentru a participa la această campanie. Produsele, la ieșire din magazin, cele care doriți, le depozitați într-un coș, într-o ladă specială din metal. Și aceasta va fi contribuția dvs pentru acei care vor sta la masă și se vor gândi cu bine la dvs și vor spune: „Mulțumim, să vă dea Domnul Sănătate!”.
Cea de-a doua modalitate foarte importantă și accesibilă pentru toată lumea este participarea online. Intrați pe site-ul masabucuriei.diaconia.md și lăsați acolo donația dvs, cât vă lasă inima. Important că la această a doua modalitate online pot participa și reprezentanții diasporei sau prietenii, rude, colegii noștri aflați peste hotare.
Prieteni, sfintele Paști, Sfânta sărbătoare a Învierii Domnului să vă aducă tuturor bucurie, împlinire, să vă protejeze Sfânta Născătoare de toate relele și dacă veți fi cu noi, împreună cu Diaconia în această zi, alături de oamenii care au nevoie, care au necesități deosebite, care nu-și pot permite astăzi o masă de sărbătoare, vă vom fi doar recunoscători”, a spus Andrei Porubin, jurnalist, prezentator

La ultima ediție a campaniei, în 2019, au fost implicați peste 1000 de voluntari. Aceștia au fost colectate cca 50 de tone de alimente în sprijinul oamenilor nevoiași. Puteți dona alimente neperisabile, pe 24 aprilie, în rețelele de magazine: Kaufland, Metro Cash and Carry, Nr. 1, Velmart, Linella, Green Hills și în magazinele locale din 30 de orașe.

Sau donează online pe masabucuriei.diaconia.md 

Donația ta, poate umple farfuria unui flămând! 

P