În cadrul ciclului de emisiuni „Prețuiește viața”, al cărei autoare și prezentatoare este, Andreea Marin reușește să adune informații utile nu doar pentru dezvoltarea personală, ci în primul rând pentru sănătatea spectatorilor. Mai nou, a descoperit beneficiile laptelui de capră, care nu sunt nici pe departe un mit!

Pentru a afla toate detaliile referitoare la efectele laptelui de capră, Andrea Marin a mers tocmai în Dobrogea, iar secretele i-au fost destăinuite de către directorul de marketing Mihaela Bachmann:

„Nu este un mit, laptele de capră este recunoscut încă din antichitate ca fiind un adevărat elixir, i se spunea „elixirul alb”. În Egipt, era considerat produs acru și era adus drept ofrandă zeilor. Aristocratele egiptene îl foloseau în calitate de elixir al tinereții și frumuseții veșnice. Despre Cleopatra se spune că se îmbăia în lapte de capră pentru a-și menține albețea pielii. Apoi marele grec antic Hipocrates recomanda acest lapte și îl denumea „lichid miraculos” și „esență vindecătoare”.

Știința spune așa: laptele de capră este prima opțiune pentru bebeluși, fiindcă are structura chimică extrem de asemănătoare cu a laptelui matern. Acest lapte se tolerează foarte ușor de către stomacul micuților și al celor care au intoleranță la lactoză. 

Laptele de capră dezvoltă în corp reacție alcalină și nu una acidă, menținând astfel sănătatea corpului nostru cu un pH echilibrat. Apoi, laptele de capră ne întărește sistemul imunitar, conține seleniu – un mineral despre care se știe că ajută la formarea unui sistem imunitar puternic și sănătos.

Se digeră extrem de repede, în numai 20 de minute. Un singur pahar de lapte conține 14,5% din DZR de potasiu, care optimizează tensiunea arterială. Eu l-am folosit cu succes pentru ulcer. Administrat în mod regulat, laptele de capră ne asigură niște țesuturi cartilaginoase sănătoase. Se recomandă și pentru echilibrarea florei intestinale, inclusiv în tratamentul cu antibiotice. Chefirul din lapte de capră se recomandă în ghiozdanele școlarilor și în meniul sportivilor de performanță, este cel mai bun mic dejun.

Nu omit importanța consumului de produse lactate din lapte de capră pentru femeile însărcinate. Produsele conțin complexul de vitamina B, calciu și fosfor, care asigură o bună dezvoltare a fetusului. Conține foarte mult calciu, dar și triptofan, care asigură o bună formare a sistemului nervos central. Deci, în același timp, este și delicios, și sănătos.

Nu există minusuri, există doar persoane care nu suportă gustul sau mirosul predominant de capră”, susține Bachmann, în cadrul emisiunii.

Foto: captură video

Video: YouTube/Andreea Marin