Andreea Bălan este în industria muzicală de mai bine de două decenii. Și-a construit cariera din forțele proprii, tocmai de aceea privește cu mare îndoială concursurile care promit copiilor faimă și bani. Pentru că este și ea mamă deja, vedeta a ținut să le transmită părinților un mesaj important. „Faima este asociată greșit cu fericirea”, susține artista.

„Dragi părinți care vă duceți copiii la concursuri de talente, de ce speech-ul lor este în unanimitate: „vreau să am succes, vreau să fiu vedetă”, „vreau să fiu cunoscut/ă” și unii chiar spun „vreau să fac bani”?!

Ce aud acesți copii prin casă, de nu înțeleg că scopul principal este să îți șlefuiești talentul, să fii mai bun și să evoluezi?

Faima, vedetismul și banii vin ca efect al muncii și al talentului susținut, iar la vârste de 10-15 ani, un copil nici nu ar trebui să vorbească despre aceste aspecte: faimă și bani.

Pe lângă faptul că unii copii sunt trumatizați în urma răspunsurilor negative venite din exterior, voi, dragi părinți, le spuneți greșit că trebuie să fie vedete și să aibă succes și nu realizați că mai târziu vor fi niște adulți cu probleme emoționale.

Așa cum îi creșteti, așa îi aveți și să nu vă mirați mai târziu de ce NU vor avea ambiție, putere de muncă și succes. Nu vor avea, pentru că le inoculați valorile greșite de mici copii”, a ținut să sublinieze artista.

si cantam la pian 🤗 #EllaMaya #happyness

A post shared by Andreea Balan (@andreeabalanofficial) on

Andreea spune aceste lucruri din triplă perspectivă: cea de copil, părinte și artist. Ea însăși și-a construit cu mare greu cariera și numele scenic:

„Îmi revin foarte multe lucruri în minte acum, pentru că am un copil. Pur şi simplu acum, involuntar, îmi aduc aminte. Mi-e frică să nu greşesc în educarea ei, să fac mici chestii care o vor transforma într-un adult cu probleme emoţionale.

Tatăl meu care trebuia să îmi ia apărarea, nu mi-o lua. În spate plângeam în culise, urcam pe scenă cu lacrimi în ochi. Am început să cânt la 10 ani. El a fost tată până la 10 ani, iar apoi s-a transformat în managerul meu. Era strict relaţia manager-artist, iar artistul trebuia să execute, că de nu, îi mai dădea şi o palmă. Primeam corecţii fizice pentru că mă răzvrăteam. Ridicam tonul şi sufeream foarte tare pentru că mama era acasă. Mama lucra. Era tot timpul acasă, nu ştia ce se întâmplă”, a spus anterior artista, la „Xtra Night Show”.

https://www.instagram.com/p/BRgev0sl2a4/?taken-by=andreeabalanofficial

Foto:  Arhiva personală 

Distribuie articolul: