Andi Bănică este tânărul interpret care a reușit să cucerească zeci de inimi ale fanelor din Moldova, dar și din România. Născut în București, în 1981, în ziua sa norocoasă și plină de optimism, data de 13 noiembrie. O persoană cu un caracter aparte, cu o energie pozitivă și mult talent, caracteristici care l-au ajutat să devină unul dintre cei mai râvniți burlaci, precum și unul din preferații și finaliștii proiectului televizat „Fabrica de staruri III”.
După ce a terminat Liceul Teoretic “Marin Preda”, Andi s-a înscris la peste șase facultăți, dar nu a terminat nici una. Pe lângă muzică a cochetat cu actoria și a ținut spectacole de „stand up comedy” prin cluburi de profil.
Andi este bucătar amator, pasionat de tenisul de câmp și care iubește natura sub toate formele ei! Fiind curios din fire citește și studiază tot ce-i face cu ochiul, mai ales ceea ce e legat de viață și oameni. Crede cu tărie că avem multe de învățat unii de la alții, iar acum pentru toți cei care-l apreciază ne dezvăluie în exclusivitate secretele din garderoba sa și preferințele personale în materie de vestimentație.

Garderoba ta emană același optimism și energie „carismatică” ca și caracterul și felul tău de a fi?!

Da! În general îmi aleg haine în care să mă simt comod și cele care mă reprezintă în totalitate ca stare de spirit, dar să-mi scoată în evidență felul meu de a fi! Culori optimiste si vesele!

De obicei femeile când își cumpără o piesă vestimentară se uită mai mult la partea estetică, sunt curioasă să știu, care sunt primele indicii care îți atrag atenția când îți cumperi o haină?

Este binecunoscut faptul că femeile au un simț al esteticului hiperdezvoltat și rareori se întamplă ca o piesă vestimentară primită cadou de la o femeie, să nu-mi placă! Eu țin ca hainele să fie de calitate și să mi se potrivească, să mă reprezinte! Nu am calități fizice ieșite în comun încat să-mi doresc sa le evidențiez și tind pe cât mai mult posibil să nu par ridicol purtând haine care nu mă caracterizează!

Există o diferență între vestimentația ta pe care o vedem la concerte și cea din culise, adică din viața normală? Și tot odată, crezi că haina într-un fel sau altul îți influentează mesajul pieselor sau mai puțin contează în ce ești îmbrăcat?

Sigur că există o diferență între ceea ce vedem pe scenă și ce purtăm în viața de zi cu zi. Vrem sau nu, dar costumul și imaginea influențează mesajul pieselor. În primul rând, aceste piese vestimentare trebui să facă parte din tabloul artistului, să-l reprezinte ca stil, să se combine cu muzica pe care o interpretează, ceea ce face el mai departe are legatură directă cu mesajul! Nu l-aș vedea niciodata pe Jose Carreras cântând în treining! (bine….dânsul, cu siguranță, ar reuși să umple sala și-n pijamale ridicându-i pe toți în picioare!!!.. Am dat un exemplu greșit! Mă scuzati! :))) )”

Ai face un sacrificiu, riscând să-ți lași părul lung, să porți colanți sau să încalți pantofi cu toc doar ca să te promovezi, să devii cunoscut, fără să ai garanția că asta îți va influența pozitiv cariera?

Este cunoscut faptul că în zilele noastre, imaginea vinde mai mult decat vocea în sine! Cel mai puternic exemplu care-mi vine în minte este Lady Gaga! Nu cred că m-ar prinde deloc colanții sau pantofii cu toc, mai luând în considerație faptul că atunci când cânt am un simț al ridicolului foarte ridicat! Sunt artiști cu o valoare incomensurabilă, care nu au recurs la ținute extravagante să iasă în evidență, de ce aș face-o eu ?!

Dar în numele dragostei, ca să-ți faci iubita fericită ai îmbrăca o vestimentație haioasă, gen Sooper Men sau BetMen? Sau crezi că pentru a înveseli o domnișoară nu e necesar să arăți ca un clovn?

Pentru a înveseli o domnisoara trebuie să fii atent, să-i acorzi tandrețe și umor în cantități egale, să o respecți și să o iubești, să nu uiți niciodată să-i arăți asta! Sunt eu destul de clovn, nu-mi mai trebuiesc și haine! 

Care este stilul vestimentar care-l caracterizează pe Andi Banică? Ești adeptul unui singur stil sau faci parte din categoria celor care experimenteză?!

Mă bucur întotdeauna de un costum bun. Îmi plac pardesiele, cămășile, cravatele, am chiar și o mini-colecție de pălării! Sunt genul clasic, dar port cu plăcere orice. Cred că îmi vine bine un costum elegant și care mă face să mă simt comod! Dacă ar fi să dau un răspuns complet aș spune că mă îmbrac așa cum cred de cuviință, respectând, bineînțeles, eticheta, daca este vorba de o ocazie specială. În rest, dau preferință hainelor comode și practice!”

Distribuie articolul: