Tineri și neliniștiți, frumoși la suflet și la chip, energici și plini de viață, iar lista poate continua la nesfârșit. Vorbim despre actorii Anatol Durbală și Olesea Sveclă, cei care formează un cuplu atât de frumos și o familie extraordinară. În luna dragostei, noi i-am provocat să-și deschidă inimile și să ne povestească despre ei, despre trăirile și sentimentele pe care și le poartă unul celuilalt. Sinceri și pe alocuri cu lacrimi în ochi, Anatol și Olesea ne-au destăinuit secretele unei povești de viață fericite, dincolo de cortina teatrului. Vă invităm să-i admirați așa cum sunt: naturali, haioși, adorabili.

Anatol, Olesea, formați un cuplu minunat, povestea căruia ar putea încăpea, poate, într-o carte. Cum ați descrie voi, însă relația pe care o aveți printr-un singur cuvânt?  

Olesea: Relația noastră e greu de caracterizat în cuvinte. Încredere, reciprocitate, parcă de toate are. De fapt, să definești o relație care este deja construită, formată e mult prea complicat.

Au trecut ceva ani de când v-ați cunoscut, de când ați simțit primii fluturi în stomac, prima îmbrățișare și ați rostit prima declarație de dragoste. Povestiți-ne cum au evoluat lucrurile, astfel ca astăzi să vă vedem împliniți și fericiți?

Olesea: Eu – actiță la Teatrul „Eugene Ionesco”, Anatol – actor la Teatrul Național „Mihai Eminescu” – așa a început totul. Ne știam încă din facultate. Împreună am început să fim atunci când activam la teatru. După lungi și lungi discuții, revederi, relația noastră a prins un alt contur fără ca nici măcar să ne dăm seama că… ne-am îndrăgostit. A fost ceva foarte frumos, momente unice, care ne-au marcat din toate punctele de vedere.

Într-o perioadă relativ scurtă, ați reușit să trăiți trei roluri atât de importante în viața unui om: de bărbat/ femeie, soț/soție, tată/mamă. Provocarea e să vă caracterizați reciproc din toate aceste trei perspective.

Olesea: Ca și bărbat, pe Anatol îl vezi dintr-o mie. Atunci când sunt în parc și în preajmă sunt alți zeci de oameni, eu îl observ primul anume pe Anatol. Și nu neapărat că ar fi soțul meu. El se evidențiază cumva, are o energie deosebită, care atrage. În plus, e un bărbat foarte deștept. De fapt, creierul lui pe mine m-a cucerit (râde).

Anatol este un soț care îmi oferă mereu siguranță. Niciodată nu îmi pun problema ce o să fie mâine și cum o să fie. Eu știu că el are grijă de mine, este cel care mă scutește de foarte multe lucruri. E umărul pe care mă pot sprijini oricând.

Ca și tată, e pur și simplu – topit. Este foarte grijuliu și atent. Poate o spun banal, dar Anatol chiar este un tată de nota zece. El și Cassandra sunt atât de uniți. E tare plăcut să te uiți la ei de fiecare dată când sunt împreună. Pot să îl las cu cea mică toată ziua și el se descurcă de minune.

Anatol: O să-mi vină greu să le împart pe toate pe categorii, pentru că în capul meu sunt mereu împreună. Ca femeie, Olesea are o anumită carismă, farmec, ceva care atrage. Pe unde trece ea, lasă o „aromă” foarte plăcută. Asta se numește sexualitate. E scorpion după zodie, iar această calitate este caracteristă lor. În plus, e foarte frumoasă și, în speță, are ochi extraordinari, ce o deosebesc de toate celelalte femei.

Ca și soție, Olesea este în primul rând foarte răbdătoare. Ea știe să treacă cu vederea sau să nu răspundă anumitor chestii care nu merită atenție. Are și o intuiție deosebită. Eu nu definesc „soțiismul” prin spălatul vaselor sau datul cu aspiratorul prin casă. Sunt lucruri mult prea nesemnificative.

Atunci când am întâlnit-o pe Olesea, primul lucru pe care l-am simțit a fost că va fi o mamă extraordinară. Iar presupunerea mea s-a adeverit. Își iubește foarte mult copilul. Multe femei trec prin depresiile postnatate. Asta nu se referă și la ea. Este adevărat că și Cassandra e un copil-cadou. Noi nici măcar nu ne putem lăuda că avem un copil în deplinul sens al cuvântului. Cassandra e ca un om mare, e foarte puternică.

Că tot a venit vorba de micuța Cassandra, probabil și EA a avut o anumită influență asupra relației voastre. Ce s-a schimbat în acest sens de când a apărut pe lume?

Olesea: Cassandra a avut doar influență pozitivă. Relația noastră chiar a evoluat foarte frumos. E la fel de armonioasă ca și până la nașterea ei. Pentru mine, armonia într-o familie este extrem de importantă. Cel mai mult, conctează ca Anatol și Cassandra să fie fericiți. Dar, am înțeles între timp că, fericirea se  ascunde în lucruri mărunte.

Anatol: Bineînțeles, Cassandra a influențat asupra relației noastre. Uneori, chiar și apariția unui scaun, a unei perii poate provoca o ceartă, dar ce să mai vorbim despre un ditamai om. Și nu pur și simplu om, dar omul numărul unu în familia noastră. Beneficiile pe care le-a adus Cassandra odată cu apariția ei pe lume sunt atât de mari, încât nici nu putem lua în seamă micile lucruri care s-au schimbat cumva fără voia nimănui, au venit de la sine. Vorbesc aici despre distanțarea care s-a întâmplat între noi în acest timp. O vreme, de exemplu, eu am dormit și mai dorm nopți pe un pat separat, pentru că fiicei noastre îi place să doarmă cu mama. Mai rar simt corpul Olesei, câteodată există acel „voi” și „eu”. Dar sunt chestii mult mai neînsemnate, decât bucuria de a o avea pe micuța noastră.

Dar ce înseamnă pentru voi o familie fericită și cum trebuie ea „crescută” pentru a deveni așa?

Anatol: O familie fericită trebuie, în primul rând, administrată corect. Poate nu este cel mai potrivit cuvânt, dar eu îl cred esențial. Inimioarele și cuvintele de dragoste trebuie, bineînțeles, să existe, dar buna administrare contribuie la rezistența unei familii în timp. Niciodată, de exemplu, nu ne-am propus să fim un tot întreg și nici nu este cazul. Eu nu vreau să mă „Sfeclesc” și Olesea nu vrea să se „Durbălească”, așa zicem noi. Trăind împreună, începi să semeni în toate, și fizic. Ai aceleași obiceiuri, porți haine de aceeași culoare și multe altele. Asta e periculos, pentru că la un moment dat ai impresia că vorbești singur cu tine. Doi oameni trebuie să se unească pentru a-și contura și mai mult personalitatea, individualitatea, dar nu pentru a o știrbi.

Și pe final, dacă ați putea schimba ceva unul la celălalt, care ar fi acea calitate, defect sau trăsătură fizică?

Olesea: Nu aș schimba absolut nimic. Uneori, vreau ca Anatol să își scoată barba, dar apoi îmi dau seama că așa nu ar mai fi EL. E perfect pentru mine așa cum este, așa cum l-am cunoscut.

Anatol: Și dacă aș putea, nu aș vrea să o schimb pe Olesea. Atunci când m-am căsătorit, am fost conștient de fiecare calitate și neajuns pe care o are. Învăț zilnic să exist cu ele și nu mi-aș dori să le fac să dispară.

Foto: Dima Iacovlev Photography

Locație: Like Studio

Adresa: Chișinău, str. Mircea cel Bătrîn 21

Tel.: 0692 24 475